به گزارش ایسنا، دکتر ولایتی رییس بیمارستان مسیح دانشوری در کارگاه دو روزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی ویژه دستیاران تخصصی بالینی ورودی سال 97 دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که امروز با حضور رییس، معاونان و جمعی از اساتید پیشکسوت علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با تاکید بر ضرورت احیای اعتماد به نفس به عنوان یک ایرانی در حوزه پزشکی، در رابطه با تاریخ طب و آشنایی با طب اسلامی مطالبی را مطرح کرد.
وی مطالعه تاریخ علم پزشکی را از راههای احیای این اعتماد به نفس عنوان کرد و گفت: باید بدانیم که چه مقدار به این علم خدمت کرده و چه مقدار از علم پزشکی مدیون پزشکان ایرانی است، همچنین چه مقدار از فرهنگ غرب به علم پزشکی ما وارد شده است.
به گفته وی، کشورهای غربی به واسطه تبلیغات نادرست، خود را مبدع فرهنگ و تمدن میدانند که این از ذهن استعمارگرانه آنها نشأت میگیرد.
دکتر ولایتی با تشریح تاریخ طب در ایران و جهان، با اشاره به تاسیس دارالفنون، تصریح کرد: اوج رواج تفکرات استعمارگرانه که ایران را بی اطلاع از طب پزشکی معرفی کرده، یک پزشک اتریشی به نام دکتر "پولاک" بود که در مدرسه دارالفنون تدریس میکرد. متاسفانه از ابتدای دارالفنون و پس از قتل امیرکبیر، به دلیل مدیریت نادرست پایه فرهنگ آموزش عالی پزشکی را کج بنا نهادند تا این میراث به ایرانیان رسیده که ما چیزی نیستیم.
ولایتی در ادامه در راستای اثبات اینکه تمام اینها با هدف استعماری و کاهش اعتماد به نفس ما بوده، به چند نمونه از آثار پزشکی و دانشمندان برجسته ایرانی در این حوزه اشاره کرد.
این استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به معرفی آثار جراحیهای پیشرفته در بقایای شهر سوخته زابل با تاریخ 5 هزار ساله، دانشمندی به نام "فریدون" در تاریخ طبری، مرکز علمی و بیمارستان و آموزشگاه جندی شاپور، نوآوریهای ابن سینا در کتاب قانون و نوآوریهای محمدبن زکریای رازی با کتاب الحاوی پرداخت.
همچنین دکتر کدخدازاده، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره انتظارات معاونت فرهنگی از دستیاران بالینی مطالبی را مطرح و برخی از خدمات این معاونت همچون کانونهای متنوع فرهنگی، علمی، هنری در حوزه فیلم، موسیقی، شعر، ادبیات و گروههای جهادی و جشنواره بینالمللی سیمرغ را تشریح کرد.
در ادامه این برنامه همچنین دکتر وحیدشاهی، مدیر امور تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح اهم برنامههای تحصیلات تکمیلی و برنامه آموزش بالینی با محوریت بیمار، عنوان کرد: مهمترین درجهای که آینده درخشان شما را رقم خواهد زد، رسیدن به خودآگاهی در این چند سال است. نکته بعدی که از شما میخواهیم تفکرات سیستماتیک در محیط زندگی، کار و تحصیل است.
به گزارش ایسنا، در این برنامه همچنین دکتر جوادی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با اصول حرفهای دستیاران بالینی، دکتر عزیزی رییس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم و از اساتید پیشکسوت این دانشگاه درباره مفهوم، مبانی و ابعاد سلامت، دکتر سیمفروش رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان لبافینژاد و استاد پیشکسوت دانشگاه در خصوص جایگاه و اهمیت طب بالینی مطالبی را ارائه کردند.
همچنین روز گذشته طی این کارگاه، دکتر علوی مقدم استاد پیشکسوت این دانشگاه درباره قضاوت و تصمیم گیری بالینی مبتنی بر شواهد، دکتر کیانی مدیر گروه اخلاق پزشکی در خصوص مفاهیم مهم در اخلاق پزشکی، دکتر مصطفیزاده مدیر گروه پزشکی قانونی درباره موارد مهم در پزشکی قانونی، دکتر میرهاشمی معاون درمان این دانشگاه در رابطه با انتظارات معاونت درمان از دستیاران بالینی، دکتر نوربخش مسوول امور تعالی بالینی درباره مروری بر اصول ایمنی بیمار، دکتر ضیایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی این دانشگاه درباره موارد مهم پژوهشی دستیاران و پایاننامهها و دکتر وفایی دبیر شورای بدوی انضباطی این دانشگاه و دکتر نوری رییس مرکز مشاوره مطالبی را مطرح کردند.
انتهای پیام