گردشگری سازگار با محیط‌زیست

در گردشگری دوستدار محیط‌زیست، هدف تنها دیدن طبیعت نیست و حفاظت از آن و رساندن فایده به جوامع محلی هم مورد نظر است.

به گزارش ایسنا، گردشگری سازگار با محیط‌زیست، جنبشی است که هر روز بیشتر گسترش پیدا می‌کند.

اکوتوریسم، بوم گردشگری یا طبیعت‌گردی، گونه‌ای از گردشگری است که در آن گردشگران برای بازدید از مناطق طبیعی بکر جهان سفر می‌کنند و به تماشای گیاهان، پرندگان و دیگر جانوران می‌پردازند.

لازم به ذکر است که در این نوع گردشگری، هدف تنها دیدن طبیعت نیست و آموزش در زمینه حفظ محیط زیست و منفعت‌رسانی برای جوامع محلی هم از دیگر گزینه‌هاست.

برای تغییر در جهت حفاظت از منابع طبیعی، برخی اهداف و افراد گردشگر در حال هماهنگ شدن با تاثیرات محیطی گردشگری هستند.

محققان اظهار کردند: مکان‌های گردشگری در حال تبدیل شدن به محیط زیست سازگارتر و جذاب‌تر هستند.

کارشناسان در انجمن بین‌المللی اکوتوریست، گردشگری دوستدار محیط زیست را این‌طور تعریف می‌کنند: سفری مسئولانه به مناطق طبیعی برای حفظ محیط‌ زیست و رفاه مردم محلی و به عبارتی دیگر، رابطه دوستانه بین انسان و طبیعت که انسان باید از طبیعت اطراف خود محافظت کند.

این بررسی به توسعه گردشگری پایدار و تعیین یک مقصد بر اساس معیارهایی پرداخته که شامل حمایت از مشاغل محلی، حفاظت از منابع طبیعی و تشویق بازدیدکنندگان به مشارکت در این زمینه است.

برخی افراد بر این باورند که برای جلوگیری از نابودی محیط زیست باید از ورود گردشگر به برخی مناطق جلوگیری کرد، اما از آنجا که گردشگری نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد، این موضوع راهکار نیست.

گردشگری به خودی خود یک منبع بزرگ برای اقتصاد جهان است و 10 درصد از اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهد.

گونه‌های مختلف طبیعت‌گردی عبارتند از گردش آبی و ساحلی، کوهنوردی، غارنوردی، بیابان‌گردی، مردم‌شناسی و طبیعت‌درمانی.

آموزش در زمینه استفاده از وسایلی که به محیط زیست آسیب نمی‌رسانند و استفاده کمتر از وسایل پلاستیکی یکبار مصرف در طبیعت، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و انرژی در سفر، لذت بردن از سفر بدون آتش و اقامت در مکان‌های محلی از مهم‌ترین مواردی است که باید در زمینه گردشگری سازگار با محیط زیست در نظر گرفته شود.

انتشار گازهای گلخانه‌ای تولیدشده از هواپیما، توسعه گردشگری با ساخت هتل، زمین‌های بازی و استراحت‌گاه در مناطق طبیعی، عاملی برای از بین بردن طبیعت است.

محققان اظهار کردند: گردشگری با افزایش مقدار زباله‌های پلاستیکی در طبیعت همراه است که در نهایت به دریاها و اقیانوس‌ها وارد می‌شوند. اثرات مضر این ضایعات پلاستیکی بر منابع طبیعی و به ویژه اکوسیستم دریایی تاثیر می‌گذارد.

اما موضوع تنها زباله نیست، بین دو تا سه لیتر آب برای تولید یک بطری آب پلاستیکی نیاز است. علاوه بر این، حمل این بار اضافی منجر به مصرف سوخت و انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

طی 30 سال گذشته، زمین تقریبا یک سوم زیستگاه‌های طبیعی خود را از دست داده است.

محققان اظهار کردند: دو سوم گردشگران ترجیح می‌دهند از خدمات دوستدار محیط زیست در زمینه گردشگری استفاده کنند.

از مهم‌ترین مواردی که در گردشگری دوستدار محیط زیست مطرح است این موضوع است که سعی کنید به طور مستقیم از بازارهای محلی، میوه ، سبزی و مواد غذایی تهیه کنید.

سعی کنید از کیسه‌ها و ظروف پلاستیکی مجددا استفاده کنید.

استفاده از پروازهای مستقیم به مقصد گردشگری عامل مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

در سفر از مکان‌های اقامتی استفاده کنید که حفاظت از محیط زیست را رعایت می‌کنند.

منابع: 

www.ashmitatrek.com

www.cnbc.com

www.refinery29.uk

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۱:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97061809126
  • خبرنگار :