در گردهمایی "روسای دانشگاه علمی کاربردی" مطرح شد

امکان برگزاری دوره‌های کوتاه مدت دانشگاهی برای زندانیان/رفع شبهات شهریه کارورزی

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در گردهمایی روسای واحدهای استانی این دانشگاه گفت:طبق تصویب ماده واحده‌ای در شورای مرکزی، امکان برگزاری دوره‌های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی برای زندانیان نیز وجود دارد و می‌توان دوره‌های کوتاه مدتی را که برای ادارات برگزار می‌شود، برای زندانیان هم برگزار کرد.

به گزارش ایسنا، "گردهمایی روسای واحدهای استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی" امروز (۱۴ شهریور) در سالن آمفی تئاتر هتل شهریار تبریز آغاز به کار کرد. این همایش در راستای تبیین اهداف یکساله‌ دانشگاه هر چند ماه یکبار در یکی از استان‌ها برگزار می‌شود و شهر تبریز پیش از این نیز در سال ۱۳۹۴ میزبان این همایش بوده است.  

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در قالب این مراسم، بر ضرورت مهارت افزایی در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

محمد علی اخوان در این نشست اظهار کرد: نظام برنامه‌ریزی درسی تلفیقی باید مورد توجه قرار گرفته و سهم آموزش‌های مهارتی افزایش یابد، نظام درسی دانشگاه‌ها به گونه‌ای شده است که دانشجویان ما بیشتر راغب به ادامه تحصیل هستند.

لزوم چاره‌اندیشی برای کاهش دانشجو

وی بیان کرد: تعداد ثبت نام کنندگان مهر ۹۷ (کاردانی و کارشناسی)، ۸۰ هزار و ۱۴۷ نفر و تعداد متوسط دانشجوی ورودی مهر ۹۶، به ازای هر مرکز ۱۰۰ نفر بوده که نسبت به سال گذشته، کاهش داشته‌ایم و باید در این راستا، چاره اندیشی کرد.

اخوان در ادامه، حذف مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی را به ضرر این مراکز عنوان کرد و گفت: این اقدام، اثر سویی در استان‌های مختلف داشته و تبلیغات سوء و زیر سوال بردن هویت دانشگاه علمی کاربردی، به ضرر این مراکز تمام شده است.  

وی با بیان این که ۶۰ الی ۷۰ درصد پذیرفته شدگان اقدام به ثبت نام می‌کنند، افزود: پنج هزار و ۳۴۲ کد رشته محل در کلیه مراکز علمی کاربردی وجود داشته و به ازای هر رشته نیز ۹ نفر مشغول به تحصیل هستند که بسته به نوع رشته، متفاوت است.  

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین توجه به دوره‌های پودمانی و تک درس را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: با توجه به تصویب ماده واحده در شورای مرکزی دانشگاه، آیین نامه این ماده به زودی، پس از تصویب هیات رییسه، ابلاغ می‌شود که امکان تجمیع تک پودمان‌ها و تبدیل به مدرک کاردانی -کارشناسی ناپیوسته نیز در آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انحلال مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، گفت: این مشکل در کمیته تخصصی علمی کاربردی شورای گسترش آموزش عالی در سال جاری مورد بررسی قرار گرفته است و طبق دستورالعمل‌ها و مصوبات کمیته در این خصوص، دانشگاه نباید در این خصوص، اقدامی انجام دهد و اگر دانشگاه وابسته‌ای تقاضای انحلال داشته باشد، تقاضا باید از سوی آن ارگان که دانشگاه به آن وابسته است، مطرح شود و امکان انتقال دانشجویان آن به سایر مراکز وجود داشته باشد.  

جایگزینی برای این مراکز نیاز نیست

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: مراکزی که رشته‌های آن توسط سایر مراکز ارایه می‌شود، لزومی به ایجاد مرکز جایگزین برای آن‌ها وجود ندارد.

وی در ادامه بر لزوم داشتن محیط کار واقعی یا تامین مطمئن آن از طریق انعقاد قرارداد تفاهم نامه طولانی مدت با دارنده محیط کار مناسب از سوی متقاضی جدید، تاکید کرد.

اخوان با بیان این که روند ثبت نمرات در نیم سال دوم ۹۶-۹۷، بهتر شده است، گفت: استان اردبیل با ۸۸.۹۹ درصد و سپس استان همدان و آذربایجان شرقی از نظر ثبت به موقع نمرات، وضعیت بهتری دارند.

وی در پایان با اشاره به طرح مهارت افزایی دانشجویان که از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی، ارایه شده است، خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از ظرفیت و تجارب دانشگاه‌های علمی کاربردی و ارایه بسته آموزش تکمیلی یا پودمان مهارتی در انتهای دوره به طور همزمان در سال آخر از مفاد این طرح هستند.

امکان برگزاری دوره برای زندانیان

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در "نشست هیات رییسه واحدهای استانی" نیز اظهار کرد: طبق تصویب ماده واحده‌ای در شورای مرکزی، امکان برگزاری دوره‌های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی برای زندانیان نیز وجود دارد و می‌توان دوره‌های کوتاه مدتی را که برای ادارات برگزار می‌شود، برای زندانیان هم برگزار کرد.

دکتر محمد علی اخوان افزود: سال آینده، هنرستانی‌ها، ۱۲ ساله فارغ‌التحصیل می‌شوند و می‌توانند هر رشته‌ دانشگاهی را انتخاب کنند، قرار شد اقداماتی در شورای عالی آموزش و پرورش انجام شود تا معدل دیپلم در پذیرش این دانشجویان لحاظ شود، به این معنی که معدل فقط برای هنرجویان فارغ‌التحصیلی لحاظ شود که رشته‌ای غیر از هنر (رشته‌های نظری) را انتخاب کرده‌اند.

وی در ادامه در خصوص ثبت نام مقدماتی در مراکز علمی کاربردی افزود: با توجه به گستردگی مراکز علمی کاربردی، ثبت نام پیش دانشگاهی، باید بررسی شود.

معاون آموزشی این دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال یکی از حضار در مورد تایید صلاحیت خبرگان دانشگاهی، عنوان کرد: در آیین نامه جذب جدید، تکلیف استان‌ها و ستاد مشخص شده است، در خصوص شناسایی خبرگان نیز هیات ممیزه دانشگاه، دو  آیین نامه مفصل دارد که باید مطالعه شود.

اخوان در ادامه تاکید کرد: حوزه فرهنگی باید محیط کار خاص خودش را برای کارورزی و کارآموزی داشته باشد، در غیر این صورت این رشته‌ها تفاوتی با رشته‌های نظری نخواهند داشت.

برای مشکلات این سامانه گلایه نکنید

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به وجود مشکل در سامانه کارآموزی، اضافه کرد: سامانه کارآموزی از طرف وزارت علوم برای رشته‌های نظری طراحی شده است؛ از این رو نباید به خاطر مشکلات این سامانه، گلایه کرد.

معاون آموزشی این دانشگاه در ادامه از برطرف شدن شبهات ایجاد شده در خصوص شهریه کارورزی تابستان و مشکلات آن خبر داد و  برطرف شدن مشکلات سامانه هم آوا در سال تحصیلی جدید و ارزشیابی مدرسان از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

اعضای هیات رییسه واحدهای استانی دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی نیز در این جلسه به ارایه نظر، انتقاد، پیشنهاد و سوال حول مباحث مطرح شده، پرداختند.

همایش مذکور به مدت دو روز با حضور روسای مراکز علمی کاربردی سراسر کشور و همچنین دکتر امید "رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی" به میزبانی تبریز برگزار می‌شود.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97061407157
  • خبرنگار :