به گزارش ایسنا، طی این زلزله دو نفر کشته و 220 نفر مصدوم شدند، همچنین بر اثر شدت زلزله 14 روستا در دو شهرستان مذکور بین 20 تا 70 درصد خسارت دیدند که احیاء خسارتهای وارد شده نیازمند کمکهای مردمی و مسئولان بود.
بعد از گذشت مدتی از وقوع زلزله به منظور کمک هر چه بیشتر، نمایشگاه عکسی در مجموعه فرهنگی هنری عمیق در بجنورد به نفع زلزله زدگان دو روستای اخلی و دنگل از توابع شهرستان بجنورد برگزار شد اما عواید حاصل از آن هنوز به نفع مردم این دو روستا استفاده نشد.
رضا برزگر دهیار روستای اخلی از توابع شهرستان بجنورد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وقوع زلزله 5.7 ریشتری در اردیبهشت ماه سال گذشته گفت: بر اثر وقوع این زلزله بخش مسکونی روستا حدود 60 تا 70 درصد تخریب کامل شد و حدود 30 تا 40 درصد نیاز به بازسازی داشت، اما بخش دامداری و تجاری روستا به صورت کامل تخریب شده است.
وی اظهار کرد: بعد از ارزیابی خسارتهای وارد شده از زلزله، توسط اداراتی همچون بنیاد مسکن، تزریق وامهای بازسازی به روستاها صورت گرفت که هنوز امر ساخت و ساز با استفاده از این تسهیلات ادامه دارد.
وی با اشاره به سنگین بودن هزینههای جاری، افزود: هنرمندانی برای کمک به روستا و زلزلهزدگان مصاحبه و عکس و فیلم گرفتند تا نمایشگاه عکاسی را با نیت کمک به زلزله زدگان روستا برپا کنند و هزینه حاصل از فروش تابلوها را صرف روستا نمایند، اما از سال گذشته تاکنون هنوز هیچ هزینهای از این نمایشگاه زلزلهزدگان روستا دریافت نکردهاند.
برزگر ادامه داد: حدود 50 درصد از خسارات وارده تکمیل نشده است و زلزلهزدگان مشغول ساخت و ساز هستند.
وی افزود: به دلیل ناچیز بودن هزینه حاصل از نمایشگاه نمیتوانیم پول را در تمام روستا هزینه کنیم و این هزینه فقط برای تعدادی از روستاییان که توانایی مالی خوبی ندارند استفاده میشود.
ادارات پول خرید تابلوهای عکاسی را برای کمک به زلزلهزدگان واریز نکردند
شاهین رضاپور تهیه کننده نمایشگاه عکاسی که به نفع زلزلهزدگان روستای اخلی برگزار شد در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: کل فروش تابلوهای عکاسی در نمایشگاه حدود 12 میلیون تومان بوده که دو میلیون تومان از تابلوها را استاندار، دو میلیون را شهردار، دو میلیون را امام جمعه، دو میلیون را اداره ورزش و جوانان، یک میلیون را فرماندار و 500 هزار تومان را اداره کل فرهنگ و ارشاد خریداری کردند.
به گفته وی، باقی پول جمع آوری شده از خرید مردمی بوده است.
وی تاکید کرد: این درحالیست که تاکنون هیچ هزینهای از خرید ادارات ما دریافت نکردهایم تا صرف ترمیم و بازسازی روستا کنیم.
رضاپور ادامه داد: علاوه بر آن مقداری از خریدهای مردمی صرف هزینههای جاری همچون پذیرایی، اجاره سالن و دیگر مخارج شده است و مقدار اندکی باقی مانده است.
وی متذکر شد: سود خالص هر تابلوی عکس حدود 15 تا 20 هزار تومان بوده است.
رضاپور تاکید کرد: اسپانسرهای نمایشگاه در حوزه مجوز، تبلیغات، سالن نگارخانه و دیگر مسائل بوده است.
وی ضمن تشکر از دکتر باقری مدیر کل امور اجتماعی استانداری، گفت: تنها وعده مالی تحقق یافته توسط این مسئول بوده که آن نیز صرف هزینههای جاری نمایشگاه شده است.
ابوالحسن حیدری معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد فقط مسئول بررسی آثار از دید تخصصی و هنری است که تحت نظر واحد هنرهای تجسمی پردازش شده و مجوز صادر میشود.
وی افزود: اداره فرهنگ و ارشاد دخالتی در تفاهم نامههای خیریه در برگزاریها ندارد و فقط از دید هنری برنامه را مورد بررسی قرار میدهد.
حیدری اظهار کرد: در صورت وجود شکایات از هر کدام از طرفین تفاهم نامه، اداره فرهنگ و ارشاد از طریق واحد حراست موضوع را پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام