در سایه تداوم اختلافات کردها

دو حزب اصلی کرد عراق برای مذاکره با بغداد طرح ۲۷ بندی ارائه کردند

همزمان با بالا گرفتن اختلافات میان احزاب کرد عراق درباره ماهیت مشارکت در تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان این کشور، دو ائتلاف اصلی کردستان عراق اعلام کردند که چه احزاب مخالف با آنها همراه شوند و چه نشوند، این دو حزب در تشکیل دولت جدید عراق مشارکت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، سعدی احمد بیره، سخنگوی اتحادیه میهنی کردستان عراق اعلام کرد: ما یک طرح مشترک با هم‌پیمان‌مان یعنی حزب دموکرات کردستان داریم که شامل ۲۷ بند است و به زودی به منظور فراهم کردن مقدمات تشکیل دولت آتی در بغداد درباره این ۲۷ بند با احزاب پیروز در انتخابات گفت‌وگو می‌کنیم.

وی گفت: از مهمترین این بندها ماده قانون ۱۴۰ مربوط به مناطق مورد مناقشه میان اقلیم و بغداد و تاکید بر ضرورت اصولی است که عراق را پس از رژیم بعث بر آن‌ بنا نهادیم، اصولی که شامل مشارکت حقیقی، توافق و توازن در اداره حکومت، اجرای بندهای مختلف قانون اساسی از جمله دو ماده ۱۱۲ و ۱۱۱ مربوط به نفت و گاز و همچنین توضیح و تفسیر ماده ۶۶ در رابطه با اختیارات رئیس جمهوری و نخست وزیر هستند.

سخنگوی اتحادیه میهنی کردستان عراق در ادامه اظهار داشت: طرح مذکور پس از عید قربان به منظور ایجاد اصلاحات مورد نیاز به چهار حزب مخالف کرد ارائه می‌شود تا به طرح مشترکی تبدیل شود که بیانگر اراده تمامی احزاب کرد باشد.

وی افزود: طرح ما تقریبا مطابق با خواسته‌های این احزاب است، چراکه همه ما خواهان اجرای قانون اساسی عراق، نمایندگی واقعی گروه‌های کرد در مؤسسات دولتی، حل مساله مناطق مورد مناقشه و سهم مالی اقلیم هستیم. همچنین ما آماده وارد کردن هر گونه اصلاحات درخواستی از سوی این احزاب در محتوای این طرح هستیم تا طرحی را ارائه کنیم که منافع تمامی احزاب کرد را دربر بگیرد.

بیره در ادامه تاکید کرد: چه این احزاب در این طرح مشارکت کنند و چه نکنند ما به همراه حزب دموکرات کردستان در تشکیل دولت آتی عراق مشارکت خواهیم کرد. این احزاب چنانچه طرح ما را نپذیرند باید در ملا عام دلایل خود را برای نپذیرفتن این طرح اعلام کنند.

این مقام کرد تصریح کرد: این عاقلانه نیست که به خاطر مواضع چند حزب که کمتر از ۱۰ کرسی در مجلس دارند در تشکیل دولت مشارکت نکنیم، چرا که ما در پارلمان ۴۳ کرسی را به خود اختصاص داده‌ایم.

وی ادامه داد: نپذیرفتن این طرح از سوی احزاب مخالف به معنای در معرض خطر قرار گرفتن وحدت کردها نیست، چرا که در صورت نپذیرفتن این طرح سوالاتی درباره موضع آن‌ها مطرح می‌شود و این عاقلانه نیست که ما به طرح‌های آن‌ها قانع شویم اما آن‌ها طرح ما را نپذیرند.

اتحادیه میهنی کردستان عراق وابسته به خانواده جلال طالبانی رئیس‌جمهوری فقید عراق در انتخابات پارلمانی ۱۲ مه ۱۸ کرسی و حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی ۲۵ کرسی را به دست آوردند.

از سوی دیگر، بیستون فائق، عضو حزب مخالف جریان تغییر اعلام کرد که این حزب به دنبال تشکیل یک ائتلاف متشکل از تمامی احزاب مخالف است و در حال حاضر با پنج حزب در این باره به توافق رسیده است.

وی افزود: ائتلاف احزاب مخالف پس از عید قربان به طور رسمی اعلام خواهد شد و پس از آن هیئتی از این ائتلاف به منظور بررسی تشکیل دولت آتی عراق با احزاب پیروز در انتخابات عازم بغداد می‌شود.

عل‌رغم اینکه به طور رسمی اسامی احزاب مخالفی که به این ائتلاف پیوسته‌اند، ذکر نشده اما احتمال داده می‌شود که این احزاب؛ جریان تغییر، جماعت اسلامی، جریان نسل نو، اتحادیه اسلامی و ائتلاف عدالت برای دموکراسی باشند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97052814590
  • خبرنگار : 71610