سرمایه‌ای به نام «اعتماد» برای سرزندگی یک جامعه

یک جامعه‌شناس درباره اثرات کاهش اعتماد جامعه در افکار عمومی معتقد است: تا زمانی که وجود و افزایش اعتماد، به پویایی و تسهیل امور جامعه برای ورود افراد در کُنش‌های مختلف، بویژه فعالیت‌های جمعی کمک می‌کند، نبود اعتماد نیز بی‌تفاوتی و انفعال را ایجاد می‌کند.

غلامرضا غفاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اینکه افکار عمومی چه اهمیتی در جامعه دارد؟ بیان کرد: بستگی دارد که شما اعتماد را برای چه بخواهید اما آنچه که مهم است معمولا یک جامعه برای آنکه سرزندگی و پویایی خودش را در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی داشته باشد، نیازمند سرمایه‌ای است که به آن اعتماد می‌گوییم. بنابراین برای آنکه کُنش و عمل افراد تسهیل شود و سرعت بیشتری بگیرد، اعتماد در این زمینه می‌تواند به عنوان سرمایه کمک کند و کارساز باشد.

این مدیر فرهنگی در پاسخ به اینکه شما به عنوان جامعه‌شناس چه راهکاری برای این موضوع دارید؟ اعلام کرد: اگر منظورمان اعتماد به نهادها و سازمان‌ها و مجموعه‌ها است، در درجه اول به عملکرد و کارایی آنها بر می‌گردد. به میزانی  که از عملکرد و کارایی برخوردار باشند و قدرت پاسخگویی و شفافیت‌سازی آنها بیشتر باشد، به گونه‌ای که تصور مثبتی را برای خود به وجود بیاورند، اعتماد به آنها نیز افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه قضاوت و داوری که افراد جامعه نسبت به عملکرد هر مجموعه دارند، تعیین کننده است.

انتهای پیام  

  • سه‌شنبه/ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 97052312051
  • خبرنگار : 71503