به گزارش ایسنا این روزها سر تیتر همه رسانهها افزایش قیمت است و این افزایش قیمت تنها مربوط به کالاهای لوکس و تزئینی نیست بلکه بیشتر اقلام مصرفی و سبد خانوار با افزایش قیمت مواجه شدهاند.
در میان موضوعات مختلفی که طی سالهای گذشته در مورد گرانی کالاها و کاهش قدرت خرید مردم پیگیری میشد، فقط مانده بود که میوه به عنوان یکی از ارزانترین مواد غذایی مصرفی در سبد خانوار که نقش مهمی هم در سلامت مردم دارد، خوردنش برای برخی آرزو شود.
هرچند که قیمت میوه در سالجاری افزایش داشته و بسیاری از مردم توان خرید میوههای خوش آب و رنگ بهاری و تابستانی را نداشتند و مردم فکر میکردند قیمت میوههای نوبرانه گران است اما این گرانی تاکنون ادامه داشته و قیمتها روز به روز نسبت به روزهای مشابه سال گذشته بیشتر شده است که البته کارشناسان دلایل متفاوتی برای آن آوردهاند. اما هر دلیلی هم داشته باشد رشد نجومی آن برای هیچ کس قابل انکار نیست.
طبق نظر متخصصان تغذیه هر فرد به ویژه در سن رشد باید روزانه به طور متوسط نیم کیلوگرم انواع میوه فصل را مصرف کند، اما ظاهراً مصرف میوه هم در کنار لبنیات و گوشت قرمز در حال فراموشی است. اگر گذری در میوهفروشیهای سطح شهرستان داشته باشید، با قیمتهای عجیب و غریبی مواجه میشوید.
در حالی که بازار میوه طی هفتههای گذشته با افزایش قیمت مواجه شده است و برخی آن را ناشی از کمبود تولید و سرمازدگی میدانند، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است هیچ کمبودی در تولید نداریم؛ اما نهادههای تولید با افزایش قیمت مواجه شده و این نوسانات که شاید ناشی از تاثیر نوسانات ارزی است روی قیمت میوهها نیز اثر میگذارد.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار شهرستان رشت در گفتوگو با ایسنای گیلان، گفت: امسال به دلیل تگرگ و سرما تولید میوه در کشور کاهش داشته است و تنها در استانهای مازندران و گیلان درختان میوههای خود را به ثمر رساندند و مجموعا امسال شاهد تولید بسیار کم میوه در کشور بوده ایم.
ابراهیم حسنی بوساری ادامه داد: همچنین گرمای بیسابقه هوا نیز خود دلیلی بر پلاسیده شدن میوهها شده است از این رو شاهد عرضه میوههای با کیفیت بسیار پایین هستیم.
یکی از فروشندگان میوه نیز در این راستا گفت: عرضه میوه در بازار از شروع سال جدید وضع مناسبی ندارد. همین موضوع باعث شده است تا قیمت ها به طور نجومی بالا برود.
وی با بیان اینکه با این روند به شدت به مردم فشار میآورد گفت: مردم قبلاً به راحتی میوه خریداری میکردند ولی حالا خرید آن ها در حد یک کیلو خلاصه شده است. همین مقدار ناچیز هم از روی اجبار و برای پذیرائی از مهمانان بوده و طبیعی است زمانی که قیمت ها با درآمد اکثریت مردم همخوانی نداشته باشد چنین وضعی هم پیش بیاید.
این فروشنده با اشاره به قیمت رو به رشد میوهها تصریح کرد: ما فروشندگان نیز با این قیمتهای بالا نمیتوانیم میوه را از میدان تهیه کنیم و وقتی اقدام به خرید می کنیم به دلیل اینکه مردم قدرت خرید ندارند این میوه ها در مغازه فاسد شده و با این قیمت بالا خسارت زیادی به فروشندگان وارد میشود.
انتهای پیام