به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این رایگیری یک انتقال دموکراتیک قدرت در پاکستانی است که نیمی از تاریخچه آن با حکومت نظامیان عجین شده است.
برگزاری انتخابات امروز در حالی است که برخی به آن لقب "کثیفترین انتخابات" را دادهاند و اتهامات گستردهای در آن به نیروهای مسلح زده شده که گمان میرود از "عمران خان" حمایت میکنند.
رٲیدهندگان امروز ۲۷۲ عضو مجلس فدرال و ۵۷۷ عضو مجالس ایالتی را انتخاب میکنند.
بخش عمدهای از نامزدهای این انتخابات عضو احزاب هستند. هر حزبی که بتواند اکثریت کرسیها ( ۱۷۲ کرسی) را به دست آورد، میتواند نخستوزیر را انتخاب کند و دولت تشکیل دهد. اما بر اساس نظرسنجیها و تحلیل نتایج انتخابات گذشته احتمال اینکه یک حزب بتواند به تنهایی کرسیهای لازم را بهدست آورد، بعید است؛ از اینرو گفته میشود که دولت بعدی پاکستان به احتمال زیاد، دولتی ائتلافی خواهد بود.
رقابت اصلی در این انتخابات بین دو رقیب به نامهای عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف از یک سو و حزب حاکم مسلم لیگ شاخه نواز است که کاندیدای اصلی آن شهباز شریف، برادر نواز شریف، نخست وزیر برکنار شده این کشور است.
۸۰۰ هزار نیروی پلیس و ارتش پاکستان در بیش از ۸۵ هزار حوزه رایگیری در این کشور مستقر شدهاند چراکه در پی حملات شبهنظامیان در هفتههای پایانی کمپینهای انتخاباتی که بیش از ۱۸۰ کشته از جمله سه کاندیدای پارلمانی برجای گذاشت، نگرانیهای امنیتی به وجود آمده است.
عمران خان در کمپین خود وعدههای پوپولیستی از جمله ایجاد "پاکستان نوین" را داده و قول داده تا فساد را از میان بردارد و شرایط را به گونهای دیگر متحول کند و یک کشور با رفاه اسلامی ایجاد کند.
اما کمپین انتخاباتی وی با اتهامات گستردهای روبرو بوده که از جمله آن نفع بردن از حمایت نهاد امنیتی قدرتمند پاکستان (ارتش) است.
در مقابل ارتش پاکستان این اتهامات را رد کرده و گفته است که نقشی مستقیم در روند انتخاباتی ندارد.
انتهای پیام