مسئول خانه شهید چیذر:

خاطرات والدین شهیدان را از تحریف نجات بدهیم

مسئول خانه شهید چیذر گفت: جمع‌آوری خاطرات خانواده‌های شهدا به ویژه والدین آن‌ها کار مهمی است که به عنوان گنجینه می‌توان از آن یاد کرد. متأسفانه اگر به خانواده‌های شهدا سرنزنیم و با آن‌ها به گفت‌وگو نپردازیم دچار فراموشی خواهند شد یا بخشی از این گنجینه به دلیل کهولت سن از میان ما می‌روند.

سیدمحمد جوزی از رزمندگان دوران دفاع‌مقدس و برادر دو شهید است. او حدود ۱۸ سال مسئول فرهنگی گلزار شهدای بهشت زهرا(س) بوده است. جوزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تنها یک دهه برای ثبت خاطرات خانواده‌های شهدا فرصت داریم،گفت:تقریبا از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با خانواده‌های شهدا در ارتباط بوده‌ام. فعالیت‌های من در زمینه حفظ آثار و خاطرات خانواده‌های شهدا از سال  ۱۳۷۲ با ایجاد گنجینه شهدای آثار بهشت زهرا (س)‌ شکل گرفت و ۱۷ سال در این زمینه فعالیت کردم. همچنین حدود ۱۵ سال است که کاری را آغاز کرده‌ایم که به تعبیری می‌توان از آن به عنوان یک گنجینه عظیم فرهنگی نام برد.

وی خاطرنشان کرد:. اوایل که کار جمع‌آوری خاطرات خانواده‌های شهدا را آغاز کردیم زمان‌بر بود اما با پیشرفت تکنولوژی توانستیم بیش از ۲۰۰۰ ساعت فیلم و پس از آن محتوای دیجیتال تولید کنیم. این تولیدات بر مبنای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ثبت و ضبط خاطرات شهدا و خانواده‌هایشان انجام شد.

جوزی یادآور شد: ما توانستیم مطالب و محتوایی که جمع‌آوری کرده‌ایم را در سایت «روایت ایثار» بارگذاری کنیم. در این میان ۱۵ هزار مصاحبه را دسته‌بندی و کدگذاری کرده‌ایم که به سهولت می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. از این ۱۵ هزار مصاحبه ۲۰۰۰ مصاحبه پیاده شده است که نسل جوان، پژوهشگران و محققان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ما با پدیده‌ای مواجه هستیم که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد و آن تغییر نسل و جهش‌های فرهنگی است. باید با جمع‌آوری خاطرات و انتقال موثر آن‌ها به نسل جدید پیوند جوانان را با فرهنگ دوران دفاع مقدس حفظ کنیم. این کار در حیطه فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و معنوی است و ارتباطی با انتقال مفاهیم تخصصی جنگ ندارد.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های جمع‌آوری خاطرات خانواده‌های شهدا این است که مطالب دسته اول، بی‌واسطه به مخاطبان عرضه می‌شود و همین از اغراق و غلو جلوگیری می‌کند بنابراین ما با محتوای تأثیرگذاری مواجه هستیم که ابتدا در مصاحبه‌کننده سپس با کسی که مصاحبه را پیاده می‌کند و در نهایت بر مخاطبان تأثیر می‌گذارد. برای جمع‌آوری این خاطرات ما نهایتا ۱۰ سال دیگر زمان داریم. بنابراین باید فرصت را غنیمت بشماریم تا مطالب دستخوش فراموشی و تحریف نشوند. برای سرعت بخشی به این کار باید بودجه مرتبط به آن افزایش یابد.

جوزی با اشاره به برخی از تأثیرهایی که خاطرات خانواده‌های شهدا دارند، گفت:بخشی از این تاثیر روایت بخشی از از تاریخ معاصر کشور استد، سپس برای تمام آحاد جامعه یک تلنگر محسوب می‌شود. همچنین روحیه مقاومت را در میان مردم بالا می‌برد و در نهایت کشوری که از روحیه مقاوم برخوردار باشد برابر دشمن از یک بازدارندگی برخوردار خواهد بود. همچنین این خاطرات می‌تواند به عنوان یک سیره عملی برای جوانان مورد استفاده قرار بگیرد. همان طور که اکنون شاهد انطباق موضوعی توصیه‌ها و وصیت‌نامه شهدای مدافع حرم با شهدای دفاع مقدس هستیم.

وی با تأکید بر اینکه رسانه‌ها باید مطالبه‌گر باشند، گفت:‌نهادهایی همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از متولیان اصلی هستند که نقش مهم و تأثیرگذاری در جمع‌آوری خاطرات مرتبط با شهدا دارند. این دو نهاد باید به شکل جدی و مستمر به جمع‌آوری خاطرات مرتبط با شهدا بپردازند. آحاد رسانه و اصحاب قلم نیز باید به رسالت خودشان در رابطه با اینکه این نهادها چه عملکردی داشته‌اند تیزبین و مطالبه‌گر باشند. اینکه خاطرات شهدا چگونه جمع‌آوری می‌شود و به چه صورت به دست مردم می‌رسد و متولیان امر یعنی بنیاد حفظ آثار و بنیاد شهید چه چشم‌انداز و آینده‌ای برای خود در این زمینه دارند؟ می‌تواند بخشی از پرسش‌هایی باشد که متولیان اصلی باید پاسخوگی آن ها باشند.

وی در پایان گفت: یکی از ظرفیت‌هایی که می‌توان به آن توجه کرد این است که نباید از نقش محوری مساجد در جمع‌آوری خاطرات شهدا چشم‌پوشی کرد. در هر محله خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که به مساجد رفت‌ آمد دارند. با تربیت و آموزش نیروی جوان مسجدی می‌توانیم بخشی از کارهای مصابه را انجام بدهیم. اگر این عمل انجام شود بخشی از کمبود بودجه جبران خواهد شد و نیکوکاران هم به شکل مالی و زمانی در آن سهیم خواهند شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۲:۲۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 97050100639
  • خبرنگار : 71451