کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان نور به جهت عملکرد ضعیف پیمانکار نسبت به مدیریت مجموعه جهت رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی و از سویی به خطر افتادن سلامت شهروندان و احتمال شیوع هرنوع بیماری در برابر شکایت اداره محیط زیست و دامپزشکی و روحانی ذبح به دستور دادستان شهرستان نور پلمب شد.
امید رضا تونی، رئیس اداره محیط ریست شهرستان نور در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه پلمب کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان نور به علت وضعیت نامطلوب و رعایت نکردن عوامل زیست محیطی بوده است اظهار کرد: براساس نمونه برداریهایی که از خروجی تصفیه خانه کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان نور در طی دو سال و نیم گذشته به عمل آمد، بدون استثنا در تمام دفعات، آلودگی بالاتر از حد مجاز بوده است.
وی با بیان این که فاضلابهای کشتارگاهی یکی از خطرناک ترین فاضلابها است تصریح کرد: فاضلاب این منابع به دلیل پراکنده شدن باکتری ها و ویروس های بیماری زا و همین طور آلوده شدن آبهای سحطی و زیرزمینی و تجمع حیوانات موذی تهدید کننده سلامت افراد جامعه است.
تونی با اشاره به این که متاسفانه طی سالهای گذشته تصفیه فاضلاب های این کشتارگاه اصولی نبوده است، افزود: در حال حاضر این کشتارگاه فقط دارای حوضچهای است که از یک طرف پساب وارد و از طرف دیگر خارج می شود و به کرات اخطاریههای کتبی هم به پیمانکار و هم به شهرداری داده شد اما نه از سوی شهرداری و نه پیمانکار اقدامی صورت نگرفت.
رئیس اداره محیط ریست شهرستان نور با اشاره به گرمای هوا اظهار کرد: این واحد کشتارگاهی با توجه به نزدیک بودن دو مرکز دانشگاهی و قطب جمعیتی شهرستان و وجود یک آبندان تامین کننده مصارف کشاورزی، فاضلاب با آلودگی بسیار زیاد را وارد این محیط می کند .
تونی افزود: از سال 95 تاکنون با توجه به اخطار های متعدد هیچ اقدامی صورت نگرفت و در نهایت به استناد ماده 11 و 12 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده 12 قانون هوای پاک کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان نور پلمپ شد، پس از این اقدام با تلاش های واحد مربوطه منوط به فک پلمپ، مشروط به انجام اصلاحات واحد، کشتارگاهی در حضور دادستان و نیروی انتظامی بازگشایی شد.
رئیس اداره محیط زیست نور یادآورشد : سیاست کاری ما تحریم، پلمب واحد خدماتی یا صنعتی نیست بلکه ما می خواهیم یک واحد خدماتی یا صنعتی در عین فعالیت حداقل بار آلودگی را برای محیط زیست داشته باشد.
علی اصغر شمسی پور، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور نیز در گفت و گو با ایسنا در مورد پلمب کشتارگاه نیمه صنعتی شهرستان نور اظهار کرد: نبود شرایط بهداشتی که بخشی از آن در قالب سرمایه گذاری و بخشی در رابطه با مدیریت بوده تعطیلی این واحد کشتارگاهی را رقم زده است.
وی با اشاره به وجود علتهای زیاد به جهت پلمب این واحد کشتارگاهی تصریح کرد: معرفی نشدن مسئول فنی و بهداشتی، افزایش ظرفیت سردخانه، شستشو و ضد عفونی سالن و تجهیزات، شستشو لاشه و آلایش، راهاندازی حوضچه های ضد عفونی، ارائه قرارداد با پیمانکارانی که کار آلایشات انجام می دهند، تعمیرات داخل کشتارگاه طوری که ورود و خروج حشرات و جوندگان مسدود شده و کاملا سیستم ایزوله باشد، از موارد مهمی بود که تعطیلی این واحد کشتارگاهی را به دنبال داشت.
شمسی پور خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز قصابان به واحد کشتارگاهی تصمیم برآن شد تا این واحد با تعهد کتبی از یک تا سه ماه اصلاحات لازم را صورت و به طور مشروط به کار خود ادامه دهد.
انتهای پیام