تیشه به ریشه فرش دستباف با واردات فرش ماشینی

یک فعال حوزه فرش دستباف معتقد است واردات فرش ماشینی از علت‌های اصلی کسادی بازار فرش دستباف داخلی است.

حسین پژوهنده درگفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سال‌های اخیر به دلیل نبود حمایت داخلی، صادرات فرش ایران به حداقل رسیده به طوری که کشورهایی مانند نپال، چین، ترکیه، پاکستان، افغانستان و هند از ایران که زمانی اولین صادرکننده فرش به سایر نقاط جهان بود پیشی گرفته‌اند و صادرات فرش ایران به رتبه هفتم تنزل پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در وضعیت فعلی کشورهای اروپایی از طرفداران فرش‌های درشت‌بافت ایرانی و اصلی‌ترین خریداران فرش‌های ایران هستند اما لازم است نکاتی را اصلاح کنیم تا بتوانیم به جایگاه قبلی خود بازگردیم.

این فعال حوزه فرش یکی از مهمترین اصلاحاتی که باید در فرش ایرانی اعمال شود را کنار گذاشتن تعصبات درباره نقش و طرح‌های سنتی و قدیمی و پذیرش طرح‌های مدرن  عنوان کرد و گفت: با عمل به آن می‌توانیم به بهتر شدن اوضاع کمک کنیم.

وی نبودکارگاه متمرکز برای فرش بافی را یکی دیگر از مسائل منفی فرش دانست و گفت: ایجاد کارگاه در منازل جذب خریداران را با آسیب مواجه می‌کند.

پژوهنده، واردات فرش را جدی‌ترین آسیب فرش ایرانی عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه بازار داخلی فرش ایران توسط فرش‌های ماشینی که عمدتا از بلژیک وارد می‌شود خراب شده است. این واردات علاوه بر آسیب‌های اقتصادی، به دلیل وجود رنگ‌های سمی می‌تواند بر سلامت خانواده‌های ایرانی نیز اثرگذار باشد.
انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 97022312639
  • خبرنگار :

برچسب‌ها