به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، سیدمجید حسینی درباره حضور و فعالیت باغ کتاب در نهمین فرهنگسرای کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: امسال باغ کتاب با تمام توان خود در فرهنگسرای کتاب حضور دارد تا بتواند فضای جدیدی را در نهمین فرهنگسرای کتاب ایجاد کند. به همین دلیل امسال برای اولین بار مرکز علم نوجوان را برای فرهنگسرای کتاب طراحی کردهایم که بیش از ۱۰ دستگاه تولید داخلی با هدف سرگرمیهای علمی و فنی در این مرکز وجود دارد. مخاطبان میتوانند بدون پرداخت هزینه با این بازیهای فیزیکی، علمی، شمیایی و مهندسی آشنا شوند.
او در معرفی بخشهای دیگر اظهار کرد: در بخش باشگاه رباتیک باغ کتاب، ساخت ربات برای کودکان و بزرگسالان آموزش داده میشود. همچنین ساخت و فروش ربات را داریم. بخش دیگر مخصوص بازیهای کودکان است که مخاطبان میتوانند بچههای خود را در این مجموعه بگذارند و به خرید و بازدید در نمایشگاه کتاب بپردازند. بخش باز باران تبلیغ، ارائه و فروش محصولات اسلامی و ایرانی در لوازم التحریر است که موسسه تصویر شهر و مجموعه شهرداری تهران چندین سال است که راهاندازی کردهاند و هدف این است که به برندهای ایرانی اسلامی برای گسترش در حوزه بازار کتاب کمک کنیم.
حسینی افزود: دو جلد کتاب جدید در حوزه علم با عنوانهای «علم برای همه» و «علم برای کودکان و نوجوانان» در فرهنگسرای کتاب ارائه میشود. این کتابها به صورت سلسله و مجموعهای است. همچنین مجموعه دایرهالمعارف یا دانشنامه دانستنیها که با کمک موسسه همشهری منتشر شده، ارائه میشود. دانشنامه دانستنیها در ۱۳ جلد، یکی از بهترین مجموعههای «علم برای همه» است که فروش بسیاری در کشور داشته است.
او درباره فعالیت باغ کتاب تهران برای ترویج فرهنگ مطالعه گفت: فکر میکنم کار درست فروش کتاب نیست. فروش کتاب کمکی به افزایش سرانه کتاب نمیکند. آن چیزی که به افزایش سرانه کتاب کمک میکند ارتقای مصرف کتاب و خواندن کتاب و در حقیقت سرانه مطالعه است. برای افزایش سرانه مطالعه، مراکز علم را طراحی کردهایم تا بچهها با کاربرد، استفاده و کاربری علم آشنا شوند و از این طریق با مطالعه کتاب نسبت پیدا کنند.
او در ادامه بیان کرد: امسال کشتی کتاب را در باغ کتاب خواهیم داشت که در حقیقت به بازی در آوردن داستانها و کتاب است. مجموعه فعالیتهای دیگر در باغ کتاب با هدف تحریک مصرف مطالعه کتاب، نه فروش کتاب برگزار میشود.
مدیرعامل باغ کتاب تهران در پایان گفت: اگر بتوانیم مطالعه کتاب را به شکلهای مختلف به خصوص در بین کودک و نوجوان افزایش دهیم، در بلندمدت فروش کتاب هم بالا میرود. فروش کتاب در حقیقت نتیجه مطالعه کتاب است. الان در کشور ۱۳ هزار ناشر داریم و سالانه ۶۵ هزار عنوان کتاب تولید میشود ولی این دلیل کتاب خوان بودن مردم نیست. ما اندازه فرانسه کتاب تولید میکنیم ولی اندازه افغانستان کتاب میخوانیم. در حقیقت این نسبتی که بین فرانسه و افغانستان است همان نسبت عرضه و تقاضاست. عرضه زیاد اما تقاضا کم است.
علاقهمندان میتوانند برای حضور در فرهنگسرای کتاب به نشانی خیابان شهید دکتر بهشتی، روبهروی خیابان میرعماد، نمایشگاه مصلای امام خمینی (ره) (محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران) مراجعه کنند.
انتهای پیام