آغاز فعالیت نخستین نیروگاه هسته‌ای شناور جهان در روسیه

نیروگاه‌های هسته‌ای شناور «آکادمیک لومونوسوف» با ترک بندر سن‌پترزبورگ عازم مأموریت شد. فعالان محیط زیست وجود چنین نیروگاهی را خطرآفرین دانسته و نسبت به احتمال وقوع "چرنوبیلی روی یخ" هشدار داده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله نیروگاه هسته‌ای شناور روسیه روز شنبه (۲۸ آوریل) بندر سن‌پترزبورگ را به مقصد بندر مورمانسک ترک کرد. مأموریت اصلی این یگان شناور که "آکادمیک لومونوسوف" نام دارد، تأمین انرژی مورد نیاز پایگاه‌های نظامی روسیه در شمالگان (ناحیه پیرامون قطب شمال) است.

پاول ایپاتوف، یکی از مقام‌های شرکت هسته‌ای "روزن ارگو اتم" به خبرگزاری تاس گفته، دو رآکتور این نیروگاه پس از رسیدن به مقصد به سوخت هسته‌ای مجهز خواهند شد.

در منطقه مورمانسک بزرگترین بخش ناوگان شمالی روسیه از جمله بیشتر زیردریایی‌های هسته‌ای ارتش این کشور مستقر شده‌اند.

نیروگاه هسته‌ای شناور "آکادمیک لومونوسوف" از اهمیت استراتژیک بالایی برای روسیه برخوردار است. این نیروگاه قرار است در تابستان ۲۰۱۹ با ترک مورمانسک به سمت اقیانوس منجمد شمالی حرکت کند تا در آنجا آب و برق مورد نیاز سکوهای نفتی روسیه را تأمین کند و همچنین برای نمک‌زدایی آب دریا مورد استفاده قرار گیرد.

این نیروگاه شناور می‌تواند برق مورد نیاز جمعیتی ۲۰۰ هزار نفری را نیز تأمین کند.

فعالان محیط زیست از فعالیت این نیروگاه هسته‌ای شناور انتقاد کرده‌اند. سازمان "صلح سبز" اخیرا با اشاره به فاجعه اتمی نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل که در سال ۱۹۸۶ به وقوع پیوست، نسبت به خطر "چرنوبیلی روی یخ" هشدار داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 97020905511
  • خبرنگار : 71526