به گزارش ایسنا، اکنون شاید بکرترین منطقه ساحلی شهر بندرعباس ساحل سورو باشد. بافت تاریخی سورو با ۸۷ هکتار مساحت دومین بافت تاریخی شهر بندرعباس به حساب می آید و این بافت تاریخی در سال ۱۳۸۸ به ثبت شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به ثبت رسیده است؛ نام سورو با گذشته هرمزگان پیوندی ناگسستنی دارد و این موضوع نشانگر قدمت دیرینه این محله است.
این محله به دلیل نیز نزدیکی به تنگه هرمز و قرار گرفتن در مسیر تجاری ایران از دیرباز مورد توجه بازرگانان بوده است، از این رو سورو چون جهان فرهنگی کوچکی، مذاهب گوناگون و اقوام مختلف در خود سکنی داده است.
سورو تنها ساحل بکر و باقی مانده در بندرعباس است و بسیاری از هم استانیهایمان این مکان را برای گذران اوقات فراغت خود انتخاب میکنند، زیرا در همه طول نوار ساحلی شهر زندگی مردم از دریا جدا شده است و نمونه این موضوع را میتوان در ساحل خواجه عطا مشاهده کرد، اما چندصباحی است که حرف و حدیثهای آمدن بلوار ساحلی به این منطقه سبب دغدغه جدی فعالان زیست محیطی شده است و حتی شهروندان این منطقه نیز از تحقق آن رضایت ندارند چرا که با عملی شدن این پروژه رفت آمد اتومبیلها در حولی خانههایشان افزایش مییابد و صیادان برای بردن قایقهای خود به دریا با مشکل مواجه خواهند شد.
اما در این نگارش نگاهی به حضور مسافران نوروزی در ایام تعطیلات و حضورشان در ساحل سورو انداختهایم. ساحلی که در تمام جهان به عنوان تفرجگاه استفاده میشود اما در بندرعباس ظاهرأ به محلی برای عبور و مرور اتومبیلها و نمایش خودروها تبدیل شده بود تا جایی که شاید کمتر کسی را میتوانستیم پیدا کنیم که به راحتی در ساحل سورو در ایام نوروز قدم بزند زیرا حجم پارک خودروها به اندازهای بود که محلی برای قدم زدن شهروندان نمانده بود.
امیدواریم مسئولین باید برای این موضوع بیش از پیش چارهای بیندیشند زیرا ادامه این روند علاوه بر آلودگی زیست محیطی سبب از بین رفتن بکرترین ساحل شهر بندرعباس میشود و دیگر آیندگان ساحلی برای قدم زدن نخواهند داشت.
انتهای پیام