دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: در راستای تسهیل در اجرای آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری مصوبات شصت و پنجمین جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان برای اجرا به دانشگاهها ابلاغ شد.
وی در ادامه تصریح کرد: براساس آییننامه فوق سقف ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاههای سطح یک و دو حداکثر 40 درصد، دانشگاههای سطح سه 30 درصد و سایر دانشگاه نیز حدکتر 20 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون تعیین شده است.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: دانشگاههای سطح یک موظف هستند یک سوم از پذیرفته شدگان بدون آزمون خود را از متقاضیان سایر دانشگاهها پذیرش کنند.
دکتر شریعتی خاطرنشان کرد: ماده یک آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره کارشناسی ارشد تاکید دارد دانشجویان باید پس از 6 نیم سال تحصیلی و با گذراندن حداقل سه چهارم واحدهای درسی به لحاظ میانگین کل، جزو 15 درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود باشند.
وی تاکید کرد: براساس آییننامه فوق دانشگاه اختیار دارد متقاضیانی را که در طول شش نیمسال تحصیلی دانش آموخته شوند و به لحاظ میانگین کل در مقایسه با میانگین کل هشت نیمسال دانشجویان هم رشته و غیر هم ورودی خود جزو 15 درصد برتر باشند، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد همان سال پذیرش کند.
به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، چنانچه 15 درصد برتر دانشجویان حائز شرایط به دلیل انصراف یا عدم تقاضا از تسهیلات مربوط استفاده نکردند و ظرفیت پذیرش بدون آزمون دوره کارشناسی ارشد رشتهای(متناسب با سطح دانشگاه) تکمیل نشد، در این صورت دانشگاه مجاز به جایگزینی صرفا 10 درصد برتر بعدی همان دانشگاه با اولویت رتبه متقاضیان در آن رشته هستند.
دکتر شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: اختیار تعیین شاخصها و نحوه محاسبه امتیازات آییننامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری(تا سقف 40 امتیاز) به دانشگاههای سطح یک و دو تفویض میشود.
انتهای پیام