«علی عربنژاد»، مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هماکنون 750 معلول شنوایی در استان داریم که شامل مددجویان کانون ناشنوایان شهید دستغیب، مددجویان روستایی و مرکز آوای فرشتگان هستند.
وی با بیان اینکه امسال بیشترین آمار اشتغال را در میان مددجویان شنوایی داشتهایم، افزود: برای پنج نفر خود اشتغالی با ۱۰۰ میلیون تومان وام ایجاد شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی افزود: از جمله خدمات بهزیستی کارفرمایی برای 13 نفر، بیمه برای سه نفر، معرفی به اشتغال برای دو نفر، هشت نفر برای خیاطی به توانبخشی حضرت علی اکبر(ع) معرفی شدند.
عربنژاد ادامه داد: همچنین 21 نفر برای کار در شرکت تعاونی ناشنوایان، دو نفر برای معرفی به شیرینی فروشی و 18 نفر به شرکت کویر تایر معرفی شدهاند.
وی افزود: افت شنوایی شایعترین اختلال رشدی است که در بدو تولد قابل کشف است و شیوع آن در سنین پیش دبستانی و مدرسه افزایش مییابد.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی اظهار کرد: علت این افزایش وجود عواملی است که باعث ایجاد افت شنوایی اکتسابی، افت دیرآغاز و افت پیش رونده میشوند.
عربنژاد تصریح کرد: عدم کشف و شناسایی و نقصان در مدیریت مناسب افت شنوایی در کودکان، تبعات اقتصادی وسیعی را در پی دارد و درکنار آن مشکلات متعدد آموزشی، شناختی و اجتماعی را پدید میآورد.
وی ادامه داد: به کمک غربال شنوایی بدو تولد میتوان شمار زیادی از این افتها را کشف کرد و مابقی آنها را میتوان به کمک غربال شنوایی پیش مدرسه و در دوران کودکی شناسایی کرد.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: از همینرو بررسی ادیومتریک و شنوایی پیش مدرسه بخش بسیار مهمی از روند پیگیری بلند مدت برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران است.
انتهای پیام