به گزارش ایسنا، عرضه غیرقانونی و قاچاق میوههای خارجی که عمدتا میوههای گرمسیری هستند، داستان امروز و دیروز نیست و سالهاست که بازار میوه ایران را با خود درگیر کرده است. البته وزارت جهاد کشاورزی بارها ممنوعیت واردات انواع میوه را به دلیل بالا بودن میزان و تنوع تولید این محصولات و مخاطرات قرنطینهای و بهداشتی نمونههای خارجی اعلام کرده است اما به نظر میرسد این آفت قرار نیست کمرنگتر شود و حالا در آستانه شب عید و داغ شدن بازار همه محصولات به ویژه میوه و ترهبار، بازار میوههای قاچاق نیز رونق بیشتری گرفته است.
جالبتر اینکه از نظر تنوع نیز بازار میوههای خارجی غیرمجاز نیز وضعیت بهتری پیدا کردهاند و در کنار آووکادو، پاپایا، دراگونفروت (پیتایا)، منگوستین، گریپ فروت و گواوا (زیتون استوایی)، میوههای دیگری نیز در بازار وارد شدهاند که میتوان به گارسینیا کامبوجیا، لیچی، کیوانو، دوریان فروت، کنار هندی، نارگیل سبز، استار فروت، رامبوتان و ... اشاره کرد که اتفاقا قیمتهای بسیار بالایی دارند و بعضا به صورت کیلویی فروخته نمیشوند.
به عنوان مثال هر کیلوگرم آووکادو ۲۵ هزار تومان و هر عدد از این محصول ۵۰۰۰ تومان فروخته میشود. همچنین میوههایی مانند دراگون، پاپایا، استار فروت، کیوانو، نارگیل سبز، دوریان فروت و گریپ فروت به صورت کیلویی عرضه نمیشوند و هر عدد از آنها از ۱۰ تا حدود ۲۵۰ هزار تومان عرضه میشوند که البته هر عدد دوریان فروت ۲۵۰ هزار تومانی حدود شش کیلوگرم وزن دارد.
البته برخی دیگر از این محصولات خارجی به صورت بستهای عرضه میشوند که به عنوان مثال گارسینیا کمبوجیا ظرفی ۷۰ هزار تومان، رامبوتان بسته ۱۷ عددی ۳۰ هزار تومان، لیچی شش عددی ۱۰ هزار تومان و منگوستین بستهای ۳۰ هزار تومان در این بازار عرضه میشوند.
فروش میوههای خارجی در مناطق آزاد مجاز است
در این باره حمیدرضا شاهمحمدی - دبیر ستاد پایش محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی- در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد که هر گونه میوه وارداتی فقط میتواند در بازار مناطق آزاد عرضه و فروخته شود و به خاطر مسائل و مخاطرات قرنطینهای به هیچ وجه اجازه ورود آنها به بازار داخلی داده نمیشود.
وی افزود: حتی مسافران هم نمیتوانند این محصولات را به عنوان کالای همراه خود از مناطق آزاد خارج کنند و در صورت مشاهده با آنها برخورد میشود. البته میوههای خارجی و قاچاق همچنان در بازار تهران و دیگر شهرستانها وجود دارد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و اعضای آن که وزارت جهاد کشاورزی عضو ستاد مبارزه با قاچاق میوه است، به صورت روزانه محمولههای غیرقانونی میوههای خارجی را کشف و ضبط و با متخلفان برخورد قانونی میکنند.
شاهمحمدی تصریح کرد: عرضه میوههای خارجی نه تنها به دلیل ممنوعیت ورود آنها در راستای حمایت از تولید بلکه در راستای حفاظت محصولات کشاورزی و باغی تولید داخل از آفات و بیماریهای قرنطینهای است که شاید از نظر کمی واردات این میوهها به دلیل قیمت بالا و محدودیتهای فراوان بسیار اندک باشد اما به هیچ وجه از این مسئله کوتاه نمیآییم، چراکه حفظ بهداشت و سلامت تولید محصولات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بسیاری از دستگاههای متولی در این زمینه با وزارت جهاد کشاورزی همکاری میکنند.
انتهای پیام