«گلنساء آقامحمدی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم از ابتدای آبانماه امسال به مدت دو ماه اجرا شد، اظهار کرد: تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کمبینا و نابینا میکند اما خوشبختانه با تشخیص به موقع به راحتی قابل درمان است.
این مسئول ادامه داد: طبق برنامهریزیها، 165 مهد کودک تحت نظارت بهزیستی استان زنجان، 12 پایگاه دایمی و 360 پایگاه غیر دایمی در استان زنجان از اول آبان تا نیمه اول دیماه امسال سنجش بینایی کودکان 3 تا 6 سال را انجام دادهاند.
وی وجود اشکالات مادرزادی در ساختمان چشم، عیوب انکساری، نزدیکبینی، دوربینی، آستیگماتیسم و لوچی یا انحراف چشم را از عوامل مهم ایجادکننده تنبلی چشم برشمرد و افزود: هرساله با اهتمام بهزیستی، برنامه پیشگیری از تنبلی چشم با هدف ارتقای سطح سلامت بینایی کودکان در پایگاههای دایمی و غیر دایمی انجام میشود.
آقامحمدی با بیان اینکه برنامه غربالگری تنبلی چشم در سه سطح به اجرا در میآید، تصریح کرد: در سطح اول، غربال توسط افرادی انجام میشود که به صورت تئوری و عملی آموزش دیدهاند و با استفاده از چارت و یا دستگاه برای غربال کودکان اقدام میکنند. در سطح دوم نیز کودک مشکوک توسط اپتومتریست مورد معاینه قرار میگیرد و چنانچه بیمار تشخیص داده شود تحت درمان لازم قرار میگیرد. همچنین اگر نیاز به معاینه و درمان تخصصی داشته باشد به سطح سوم برنامه ارجاع داده شده و توسط چشم پزشک معاینات دقیقتری بر روی کودک انجام میگیرد.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه تنبلی چشم یکی از عوامل نابینایی بوده و معمولاً در سنین زیر شش سال ایجاد میشود، تصریح کرد: امسال 46 هزار و 426 نفر از کودکان 3 تا 6 سال در سطح استان زنجان تحت پوشش این مهم قرار گرفتهاند. پارسال نیز 42 هزار و 479 نفر در سطح استان تحت غربال قرار گرفتند و از این تعداد 38 هزار و 431 نفر سالم، 460 نفر آمبلیوپ، 857 نفر دارای عیوب انکساری، 119 نفر استرابیسم و 20 نفر سایر بیماریهای چشمی تشخیص داده شدند.
به گزارش ایسنا، برنامه غربالگری تنبلی چشم همه ساله و به صورت کشوری از اول آبانماه به اجرا در میآید و والدینی که دارای فرزندان 3 تا 6 سال هستند میتوانند برای غربال تنبلی چشم کودکان خود با در دست داشتن شناسنامه به پایگاههای غربالگری تنبلی چشم در استان یا شهرستان محل سکونت خود مراجعه کرده و از بروز نابینایی و کمبینایی فرزندان خود پیشگیری کنند.
انتهای پیام