معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان:

درگیری‌های فیزیکی و خیابانی نیز ناشی از مسائل فرهنگی است

‌معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان گفت: برای کاهش خشونت خانوادگی و اجتماعی می‌توان از این رسانه‌ها خوب استفاده کرد، برنامه‌های مختلف و متنوعی می تواند مسأله خشونت خانوادگی و اجتماعی را در رسانه‌ها زیر پوشش قرار دهد.

‌به گزارش ایسنا، ‌سرهنگ محمد شریفی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نزاع، ازجمله مسائلی است که علاوه بر ایجاد فضایی آکنده از خشم و نفرت و مختل کردن روابط انسانی، امنیت جانی و انسانی را از جنبه‌های مختلف تهدید کرده، بر ثبات اجتماعی خدشه وارد می‌سازد، تصریح کرد: اغلب مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و…مختلفی باعث بروز این پدیده و رفتار نا بهنجار اجتماعی می‌شود.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر، متأسفانه هنوز خشونت و نزاع از جمله موضوعاتی است که در فرهنگ بعضی از هموطنان، شاخص قدرت و یا دفاع از منزلت اجتماعی و فرهنگی و حیثیت خانوادگی محسوب می‌شود.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: توصیف نزاع و تبیین علل و عوامل آن هم از لحاظ کمی و کیفی آن و هم از لحاظ علمی واجتماعی اهمیت دارد، زیرا از لحاظ علمی نزاع های جمعی مسأله ای اجتماعی، واقعی، قانونمند و قابل شناخت محسوب می شود و از لحاظ اجتماعی نزاع به مثابه یکی از موانع توسعه اجتماعی- انسانی و برنامه ریزی درجهت رفع این مسأله و پیشگیری از وقوع و بررسی پیامدهای امنیتی و انتظامی نزاع فردی و دسته جمعی بسیارضروری تلقی می شود.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه به همین دلیل راه یابی خردمندانه، واقع بینانه وآگاهانه به این مسأله جای برخوردهای نابخردانه و سلیقه ای و نا آگاهانه را خواهد گرفت، عنوان کرد: روزی نیست که خیابان‌های خفقان گرفته از ازدحام ماشین و جمعیت با پرتاب کلمات رکیک و زباله‌های کلامی آزرده نشوند، در هر ساعت به طور عادی شاهد نزاع دو راننده، خریدار و فروشنده، دو عابر، یا دو بچه کوچک و نوجوان، درگیری بر سر پارک‌ کردن ماشین، نفوذ به حریم دو متکدی، یا کارگران سر چهارراه، کارگر با کارفرما نباشید، ساکنان یک آپارتمان برای همسایگانشان مزاحمت ایجاد نکنند و موارد متعدد دیگری که قابل رویت هم نیستند.

سرهنگ شریفی ادامه داد: یک فحاشی بی جا و عصبانیت کنترل نشده منجر به قتل می‌شود، در این راستا رسانه‌های عمومی‌ به ویژه تلویزیون و رادیو می‌توانند تأثیر بسیار شگرف و تعیین کننده‌ای در سمت و سودهی افکار و رفتارهای مردم داشته باشند؛ بیشتر به این دلیل‌ که تقریباً همه مردم از پیر تا میان سال، جوان، نوجوان و کودک، به آن دسترسی دارند و از آن استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: برای کاهش خشونت خانوادگی و اجتماعی می‌توان از این رسانه‌ها خوب استفاده کرد، برنامه‌های مختلف و متنوعی می‌تواند مسأله خشونت خانوادگی و اجتماعی را در رسانه‌ها زیر پوشش قرار دهد.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان هرمزگان افزود: برخی از دلایل عمده بروز درگیری‌ها و نزاع‌های خیابانی و یا اصطکاک بین افراد، ریشه در روابط اجتماعی دارد، پایین آمدن ظرفیت تحمل مردم به دلیل وجود فشارهای روانی و استرس‌هایی است که بخشی از آن ناشی از شرایط شخصی و بخشی هم ناشی از شرایط اجتماعی است که باید ریشه‌یابی شود.

وی با بیان اینکه درگیری های فیزیکی و خیابانی نیز ناشی از مسائل فرهنگی است به گونه ای که متأسفانه در کشورمان وضعیت روحی، روانی افراد و ظرفیت فرهنگی جامعه تقویت نشده است، اظهار کرد: سوء مدیریت مسائل اجتماعی از دیگر دلایل پایین آمدن سطح آستانه تحمل و ظرفیت های جامعه است با یک مدیریت بهینه، بسیاری از تعاملات اجتماعی افراد کنترل و مدیریت می شود تا منجر به درگیری و اصطکاک و تضاد منافع نشود، به طور مثال ” در گذشته کمتر به بیمه شخص ثالث یا بیمه وسایل نقلیه توجه شده و معمولاً تصادف‌هایی که منجر به خسارت می‌شد، با درگیری و پرخاشگری طرفین همراه بود، اما از زمانی که بیمه الزامی شد، افراد چون از پرداخت مکانیسم جبران خسارات مطمئن هستند، شاید نیازی به درگیری و فحاشی نمی‌بینند که می‌توان از این امر به نوعی به عنوان مدیریت اجتماعی یاد کرد.

سرهنگ شریفی خاطرنشان کرد: معمولاً جوانان بیشتر درگیر اصطکاک ها و نزاع های خیابانی می شوند، در جوان‌ها تا حدودی این درگیری‌ها "به سبب سن و سال و هیجانی بودن جوان" طبیعی است اما بخش دیگری از آن ریشه در عوامل دیگری دارد.

وی اضافه کرد: استفاده از مواد مخدر و به ویژه روانگردان ها باعث می شود تا اعتدال و کنترل رفتارها در جوانان کمتر شود، در نتیجه آستانه تحمل پایین آمده و درگیری‌های خیابانی و فیزیکی افزایش یابد.

سرهنگ شریفی تصریح کرد: تردیدی نیست که رفتارهای انسان فرآیندی از آموزش و تحصیلات، محیط‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی ، مذهبی و… است، پس تعامل مجموعه‌هایی از عوامل محیط خانواده، آموزش باشد.

این مقام انتظامی اظهار کرد: در خصوص قوانین بازدارنده و جزایی موجود در کشور،آنچه مهم می‌کند، این است که باید عوامل این رفتارهای هیجانی ریشه‌یابی شود، زیرا که اغلب افراد قبل از ارتکاب چنین رفتارهایی به ندرت به فکر مجازات و عواقب آن است و با این توضیحات می‌توان گفت رفتارهای هیجانی فی‌البداهه است، پس مجازات کردن و تشدید مجازات آن چنان تاثیر گذار نیست.

وی تصریح کرد: در جامعه ما نیاز به ابزارهای اصلاحی و اجتماعی و کارهای فرهنگی زیربنایی بیشتر احساس می‌شود و لازم است تاظرفیت تعامل اجتماعی افراد تقویت شده و در جهت حل این گونه ناهنجاری‌ها اقدامات اساسی‌تری صورت گیرد و براساس آمار ها نزاع و درگیری های فردی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل درسطح استان کاهش یافته اما متاسفانه جزء جرایمی است که بیشترین فراوانی رادارد که به نظر می رسد این امر باید مورد آسیب شناسی جدی و کنکاش دقیق قرار گیرد.

سرهنگ شریفی خاطرنشان کرد: از همین رو اداره برآورد و افکار سنجی معاونت اجتماعی را ،برای رسیدن به علل اصلی وقوع نزاع ودرگیری در سطح برخی ازشهرستان ها اقدام به انجام مطالعه موردی و مصاحبه با تعدای از افراد که مرتکب به جرم نزاع شده اند، شد و پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، ازجمله عوامل تاثیر گذاردر ایجاد نزاع ودرگیری می توان به مواردی همچون آشفتگی خانواده، وسایل ارتباط جمعی، تاثیر گروه همسالان، فهم نادرست افراد از اوقات فراغت، وضعیت آب هوایی، اختلال شخصیت، ضعف کنترل خشم و ضعف تعلقات اجتماعی اشاره کرد.

وی در پایان گفت: از جمله راهکارهایی که برای پیشگیری و مقابله با نزاع و درگیری می‌تواند کارساز باشد، می‌توان به حمایت دستگاه قضایی و صدور احکام متناسب، جلب مشارکت مردمی سازمان ها و نهادهای مرتبط، فرهنگ سازی برای عموم افراد جامعه به خصوص در شهرهایی که این بزه به نوعی همه گیر، ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه کنترل احساسات و پرخاشگری، آموزش چهره به چهره در مدارس توسط کارشناسان اجتماعی، روانشناسان و انتظامی، ساخت فیلم های کوتاه و نمایش در سیمای مرکز استان، اجرای علمی تخصصی با حضور اساتید و محققین، استفاده از تابلوها و بیلبوردهای آموزشی و تهیه و توزیع بروشور آموزش همگانی و اطلاع رسانی به موقع به شهروندان اشاره کرد.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 96111709689
  • خبرنگار :