به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و مشاور امنیت ملی ریچارد نیکسون و جرالد فورد، روسای جمهوری اسبق این کشور به همراه جورج شولتس، وزیر امور خارجه دوران رونالد ریگان، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در این نشست درباره تغییرات آب و هوایی، هولوکاست اتمی و ظهور فناوریهای پیشرفته صحبت کردند.
کره شمالی
کیسینجر در این نشست گفت: نگرانی من این است که اگر کره شمالی ظرفیت نظامی اتمی داشته باشد تاثیر آن بر گسترش تسلیحات اتمی ممکن است اساسی به نظر برسد چون اگر کره شمالی بتواند بر این ظرفیتش در مواجهه با چین و آمریکا و انکار شدن از سوی جامعه جهانی بیفزاید، سایر کشورهای جهان به فکر این مساله میافتند که این راهی برای دستیابی به تسلط و نفوذ بینالمللی است.
وی ادامه داد، برجام به صورت متناقضی وجود ایران را به عنوان یک قدرت اتمی مشروع کرده و اوضاع کره شمالی بیشتر حساس شده چون آنها بیشتر از ایران به ساخت سلاح اتمی نزدیکتر هستند.
کیسینجر همچنین گفت: ما نه تنها باید میان اقداماتی که اوضاع اضطراری را تسکین میدهد، تمیز قائل شویم بلکه باید وضع نهایی در این مورد را نیز در نظر داشته باشیم.
جورج شولتس، وزیر امور خارجه رونالد ریگان، رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز که در کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا حضور داشت به افزایش تنشهای دوران ریگان با شوروی با مطرح شدن برنامه سیستم دفاع موشکی آمریکا اشاره کرد.
خاورمیانه
برای کیسینجر، اوضاع کنونی در خاورمیانه بیانگر تجزیه سیستم بینالمللی است که از زمان پایان جنگ دوم جهانی برقرار است.
وی به کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا گفت: هر کشوری یا مهاجم است یا محل درگیری. شکست داعش باعث مطرح شدن پارهای از سوالات شد و یکی از آنها این بود؛ "بعدا چه اتفاقی می افتد؟" نگرانی دیگری هم مطرح شده که چه کسی قلمروهایی را که زمانی در دست داعش بود، به دست میگیرد. نیروهای ایرانی و روسی غالب خواهند بود و ما شاهد ایجاد کمربندی از تهران تا بیروت خواهیم بود که این مساله تضعیف کننده ساختار منطقهای و به وجود آورنده چالشهایی بلندمدت است.
آمریکا، روسیه و چین
از نقطهنظر کیسینجر، "مولفه نفوذ و تسلط سیاستهای جهانی، روابط قدرتمندی میان آمریکا، چین و روسیه ایجاد میکند. سوالات اصلی درباره روابط استراتژیک میان این کشورها نسبت به دورنمای صلح است و اگر ارزشهای آنها به قدر کفایت سازگار باشد، میتوان آنها را پیگیری کرد. توازن قدرت را باید حفظ کرد. این مساله کلیدی در روابط ماست."
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا همچنین ادامه داد: ایالات متحده به یک "روسیه همکار" برای برقراری صلح در جهان نیاز دارد چون این کشور تواناییهای زیادی دارد. روسیه ارتش بزرگی دارد و در مرزهای خود ۱۱ محدوده زمانی را پوشش میدهد. من حالا به دنبال راهی برای ایجاد گفتگویی معنادار با روسیه هستم. از مساله اوکراین میتوان برای آغاز این گفتگوها استفاده کرد.
فناوری های نوین، تهدیدهای قدیمی
جورج شولتس نیز به مساله فناوریهایی چون هوش مصنوعی، پرینت سه بعدی و پهپادها اشاره کرد که باعث به وجود آمدن تغییرات گستردهای در حیطه اقتصادی و سیاسی شدهاند و ناگزیر جنگها را تغییر میدهند.
وی ادامه داد: آنچه که در حال رخ دادن است، به این دلیل است که قدرتهای جهانی در حال جدا شدن از هم هستند. این رخداد از قبل در حال رخ دادن است. این مساله ربطی به آینده ندارد. چنین تغییراتی باعث کاهش هزینههای حمل و نقل میشود که بر انرژی تاثیر میگذارد و بر نیروی کار ارزان قیمت نیز بیتاثیر نیست. این انقلابی در اقتصاد است و حتی تمامی دلالتهای امنیتی را در بردارد. روباتها، پرینت سه بعدی و هوش مصنوعی در حال تغییر و تحولات بر تمامی جوانب زندگی ما هستند و تغییرات شگرفی را از نیروهای کار انسانی به سمت نیروی کار خودکار ایجاد کردهاند. تعداد روباتها در سال ۲۰۱۸ به ۴۰۰ هزار دستگاه میرسد. روباتهای همکار که به کارگران انسانی کمک میکنند، به طرز شگفتآوری تولیدات بشری را افزایش میدهند.
انتهای پیام