به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل کوثری به «اعتمادآنلاین» گفت: سپاه هیچگاه وارد کار اقتصادی نشده و بیشتر فعالیتش کار عمرانی بر اساس قانون اساسی بوده است. طبق قانون در زمان صلح، نیروهای مسلح باید به دولت کمک کنند. بر این اساس سپاه بعد از جنگ کارهای عمرانی که شرکتهای دیگر توانایی انجام آن را ندارند، انجام داده است.
وی با تاکید بر اینکه «نیروهای مسلح در زمان صلح از امکانات مهندسی و توانمندی خود برای آبادانی کشور استفاده میکنند»، افزود: مثلا همین مساله زلزله که پیش آمد، سپاه ورود کرد؛ پس توانمندی سپاه برای مردم است که باید با این توانمندی به دولتها کمک کنند و این بستگی به دولتها دارد که بخواهند چطور از این توانمندی سپاه استفاده کنند.
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله تاکید کرد: مسلما اگر شرکتهای خصوصی توانایی و توانمندی انجام فعالیت عمرانی را داشته باشند آن پروژه به نیروهای مسلح داده نمیشود و تنها در صورتی که این توانمندی را نداشته باشند سپاه ورود میکند.
او اظهار کرد: مثلا پروژههای عمرانی مانند سد کرخه و اتوبان تهران - ساوه را سپاه به سرانجام رسانده است. خیلی از پروژههایی که بعد از پذیرش قطعنامه پیش آمد را نیز سپاه انجام داد و به دولت آن زمان کمک کرد. در دولتهای بعدی نیز به همین صورت بود، چرا که پروژههایی که سپاه به آنها ورود میکند پروژههای عامالمنفعه و برای عموم مردم است و به همین دلیل هم قانون به آنها اجازه میدهد. البته با مجوز فرمانده معظم کل قوا و درخواست دولت انجام میشود.
سردار کوثری در پاسخ به این سوال که اگر سپاه وارد فعالیتهای اقتصادی نشده است پس چرا رهبری دستور واگذاری بنگاههای اقتصادی این نهاد را صادر کردهاند، گفت: من نمیدانم و باید درباره جزئیات این مساله پیگیری کنم.
کوثری همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا اشکالی در فعالیتهای اقصادی سپاه بود که منجر به صدور چنین دستوری هستیم؟» گفت: اگر هم اشکالی هست باید از خودشان بپرسید، چون من در کار آن مجموعه نیستم و باید از مسئولان مربوطه آن مجموعه بپرسید.
انتهای پیام