آنروا: کاهش کمک‌های آمریکا تهدیدی برای ثبات خاورمیانه است

رئیس آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد طرح آمریکا برای کاهش کمک‌ها به این آژانس غیرمنتظره و تهدیدی برای ثباب خاورمیانه است.

 به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، پیر کراهینپل، رئیس آنروا روز دوشنبه همزمان با سفر مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا به سرزمین‌های اشغالی و حضورش درپارلمان اسرائیل (کنست)، به نوار غزه سفر کرد.

پنس در کنست تاکید کرد: آمریکا سفارت خود را تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به قدس منتقل خواهد کرد.

آمریکا که بیشترین سهم را در کمک به آنروا دارد، روز شانزدهم ژانویه اعلام کرد که ۶۵ میلیون دلار از ۱۲۵ میلیون دلار کمک مالی که قصد داشت طی سال جاری میلادی به این آژانس کمک کند، لغو خواهد کرد. آنروا منابع مالی خود را تقریبا به طور کامل از کمک‌های داوطلبانه کشورهای عضو سازمان ملل تامین می‌کند.

کراهینپل که برای ارائه درخواستی جهانی برای آغاز کمپینی جهانی با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز برای حفظ مدارس و درمانگاه‌های آنروا و باز نگه داشتن آن‌ها در سال ۲۰۱۸  میلادی و پس از آن به غزه سفر کرده گفت: کاهش کمک‌های آمریکا دشواری‌هایی را برای این آژانس به وجود خواهد آورد.این کاهش، شدید، غیرمنتظره است و  جهان باید از خودش بپرسد آیا خاورمیانه به بی ثباتی بیشتر نیاز خواهد داشت؟ آیا منطقی است که شخصی به فکر این باشد که با کاهش کمک به آنروا به جز بی‌ثباتی بیشتر، چیز دیگری محقق خواهد شد؟

بیش از نیمی از ساکنان نوار غزه که تعداد آن‌ها به یک میلیون تن رسیده است به کمک‌های آنروا و آژانس‌های دیگر وابسته‌اند. فلسطینی‌ها می‌گویند تصمیم کاهش حمایت مالی از آنروا احتمالا مشکلات در نوار غزه را که میزان بیکاری در آن به ۴۶ درصد می‌رسد، بیشتر کند.

کراهینپل در  جریان  بازدید از مدرسه‌ای دخترانه در شهر غزه تصریح کرد: حدود ۵۲۵ هزار کودک و دختر در ۷۰۰ مدرسه وابسته به این آژانس احتمالا تحت تاثیر کاهش حمایت آمریکا قرار خواهند گرفت.

 وی همچنین گفت ارائه خدمات ضروری پزشکی به فلسطینی‌ها نیز احتمالا تحت تاثیر قرار بگیرد.

 این مسئوا آنروا  در ادامه افزود: نمی‌توانم تصور کنم که طی چند هفته دیگر به این مدرسه یا هر مدرسه دیگر  آنروا می‌آیم تا بگویم "متاسفم شکست خوردیم"؛ شکست گزینه ما نیست.

آژانس آنروا در سال ۱۹۴۹ توسط مجمع عمومی سازمان ملل و پس از فرار صدها هزار فلسطینی یا کوچاندن اجباری آن‌ها از سرزمینشان در جریان جنگ ۱۹۴۸ و تشکیل دولت اسرائیل تاسیس شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 96110301531
  • خبرنگار : 71588