دکتر شهرام شکر فروش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره چالشهای پژوهش در کشور با اشاره به مشکلات مربوط به بودجه، اظهار کرد: گفته میشود پژوهش باید مشتریمدار باشد و متقاضی داشته باشد؛ اما متاسفانه هنوز این فرهنگ در سازمانها، دستگاههای مختلف و بخش خصوصی جا نیفتاده که حل مشکلات و گرفتاریها به پژوهشگران واگذار شود و بابت آن به پژوهشگران هزینه داده شود.
وی ادامه داد: متاسفانه فرهنگ استفاده از تحقیقات پژوهشگران برای حل مشکلات سازمانها و دستگاهها نهادینه نشده و دستگاهها حاضر نیستند در این رابطه هزینه کنند، ما واقعا مشکل بودجه داریم، چرا که اگر وزارتخانه برای انجام پژوهش بودجه دهد، این پژوهشها دیگر مشتریمحور نیست و از طرف دیگر نیز مشتریها به استفاده از نتایج تحقیقات رایگان عادت کردهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در خصوص چالشهای صنعت و پژوهش، گفت: عمدهترین چالشها در این زمینه محدودیتهای اداری است که واقعا کشنده است و روند به تولید رساندن ایدهای پژوهشی خیلی طولانی و طاقت فرسا است و برای استفاده و بهرهبرداری بهتر از امکانات باید این گرههای اداری باز و ساختار اداری کمی روانتر شود.
شکر فروش اضافه کرد: اگر گیر و دارهای اداری کمتر شود، وضعیت خیلی بهتر شده و بسیاری از مشکلات حل میشود.
وی با تاکید بر اینکه پژوهش باید به تولید منجر شود، تصریح کرد: رویکردی که در سالهای اخیر وزارتخانه به آن توجه کرده و مبنی بر آن پژوهش باید منجر به اشتغال و تولید شود، رویکرد خوبی است، اما متاسفانه کمی دیر به آن توجه شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در خصوص اهمیت فعالیتهای پژوهشی منجر به تولید، ادامه داد: در حال حاضر در زمینه پروبیوتیکها با همکاری سه نفر از اساتید دانشگاه، یک شرکت دانشبنیان در زمینه تولید پروبیوتیکها تاسیس کردهایم و تولیدات ما در سطح ملی، هم در مصارف انسانی و هم مصارف دامی در بازار کشور عرضه میشود.
شکر فروش در خصوص کاربرد پروبیوتیکها گفت: یکی از طرحهای پژوهشی من در خصوص به کار بردن پروبیوتیکها همراه غذای انسان است که میتواند منجر به رفع بعضی از مشکلات مصرفکنندهها شود.
وی افزود: از جمله مشکلاتی که مصرف این پروبیوتیکها همراه غذا میتواند به رفع آنها کمک کند، میتوان به مشکلات گوارشی، مشکلات وضعیت ایمنی بدن، دردهای روماتیسمی و دیابت اشاره کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز یادآور شد: با استفاده از این پروبیوتیکها همچنین میتوان به کاهش مسمومیتهای مزمن ناشی از فلزات سنگین کمک کرد، چرا که در بعضی از نقاط کشور با دریافت زیاد میزان فلزات سنگین توسط انسانها درگیر هستیم.
شکر فروش که در هجدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری به عنوان یکی از پژوهشگران برتر معرفی شد، در پایان اظهار کرد: در این زمینهها طرحهای زیادی داشتهایم که به شکل پایاننامه دانشجویان دکتری و یا با همکاری بعضی از همکاران در دانشگاههای آمریکا، اسپانیا و ایتالیا انجام شده و نتایج این تحقیقات نیز به چاپ رسیده است.
انتهای پیام