به گزارش ایسنا، نخستین زمینلرزه در طول سه چهار سال گذشته در استان کرمان، صبح جمعه ۱۰ آذر با قدرت ۶.۱ ریشتر و با مرکزیت «هجدک» کرمان را لرزاند، پس از آن و در طول روزهای مختلف پس لرزهها به طور مداوم این منطقه از کرمان و بافتهای تاریخی روستاهای «گروک»، «حرجند»، «راهور»، «هجدک» و «گزک» را دچار آسیبهایی کرد.
به اندازهای که میراث فرهنگی استان کرمان اعلام کرد که تا پایان پس لرزهها امکان بررسی دقیق و اعلام آسیبهای وارد شده به بناهای تاریخی وجود ندارد، هر چند در آن زمان ۱۰۰ قنات قدیمی، ۵۰ درصد خانههای روستایی، ۱۰ تا ۲۰ درصد بافت تاریخی روستاها، برج تاریخی «گزک» و کاروانسراهای قدیمی قرارگرفته در بخش کوهساران شهرستان «راور کرمان»آسیب دیده بودند.
اکنون بعد از وقوع دو زلزله شش ریشتری در کمتر از ۲۴ ساعت در استان کرمان، درصد آسیبها به بناهای تاریخی کرمان بیشتر شده است.
به گفته محمد مهدی افضلی، مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان، در اثر این دو زلزله آثار تاریخی قرار گرفته در مجموعه گنجعلیخان کرمان نیز آسیب دیدهاند.
او گفت: آثار تاریخی مجموعه گنجعلیخان کرمان مانند کاروانسرا و بازار کرمان دچار ترکخوردگیهایی شدهاند و این زلزله در بافت قدیم کرمان نیز تاثیر زیادی داشته است.
وی همچنین با بیان اینکه در این دو زلزله ساختمان اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان که بنایی تاریخی و متعلق به پهلوی دوم است نیز دچار ترکهای شدیدی شده است، افزود: این زلزله به آثار تاریخی راور، بازار تاریخی زرند و موزهها نیز آسیبهایی وارد کرده است.
افضلی همچنین دربارهی علت تعطیلی موزههای قرار گرفته در سطح شهر کرمان اعلام کرد: موزههای قرار گرفته در سطح شهر و به خصوص در اماکن تاریخی باتوجه به پس لرزههای مستمر و برای حفظ جان و امنیت گردشگران تعطیل شده است، که البته این اداره کل به دلیل وقوع این اتفاق به طور ناگهانی موفق به اطلاعرسانی وسیع نشده است.
انتهای پیام