به گزارش ایسنا، «پاکستان نیوز» نوشت: «کلود سیمون» نویسنده و منتقدای فرانسوی بود که در سال ۱۹۸۵ موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد. حالا پس از گذشت ۱۲ سال از درگذشت او، «سرژ وول» نویسنده و از طرفداران کارهای «سیمون»، ۵۰ صفحه از رمان «قصر» این نویسنده برنده نوبل را به ۱۹ ناشر عرضه کرده است.
این رمان در سال ۱۹۶۲ نوشته شده و موضوع آن جنگهای داخلی اسپانیاست. جالب است که براساس گفته «وول»، ۱۲ ناشر این کتاب را رد کرده و بقیه حتی به خود زحمت پاسخ دادن هم ندادهاند!
یکی از ناشران درباره کتاب «روستایی» سیمون گفته است: جملات بینهایت طولانی کاملا خواننده را زده میکند... این کتاب پیرنگی واقعی و شخصیتهایی شکلگرفته ندارد.
«سیمون» که یکی از پدران «رمان نو» نام گرفته، با نثر پیچیده و جملاتی که گاه تا چند صفحه ادامه داشت، شناخته میشد.
«وول» ۷۰ ساله بر این عقیده است که رد شدن کتاب «سیمون» در حال حاضر، نشاندهنده رویکرد ضدفکر صنعت نشر امروز است که آثار ادبی را که خواندنشان آسان نیست و رکورد فروش را نمیشکنند، رد میکند. ما در دوران کتابهای یکبار مصرف زندگی میکنیم.
این نویسنده در ادامه به نقل قولی از «مارسل پروست» اشاره کرد که گفته: «باید مشهور باشی تا کتابت را چاپ کنند.»
«وول» نامی از ناشران نبرده اما گفته است: چهار سال پیش از اینکه نوبل ادبیات به «سیمون» اعطا شود، تعدادی از بزرگترین ناشران فرانسوی این کتاب را رد کردند.
«قصر» یکی از جنجالیترین رمانهای «سیمون» است که منتقدان آن را هجمهای به «جورج اورول» ـ نویسنده «مزرعه حیوانات» و «۱۹۸۴» ـ و حمایتی از کاتالونیا میدانستند. کاتالونها هم همچون «سیمون» در جنگهای داخلی اسپانیا، حامی جمهوریخواهان بودند.
«طناب محکم»، «تقلب»، «باد»، «علف»، «پرستش بهار»، «جاده فلاندر» و «تراموا» از دیگر کارهای این نویسنده فرانسوی هستند.
انتهای پیام