سیده فاطمه ذوالقدر در گفتوگو با ایسنا، گفت: افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور که در لایحه بودجه دولت آمده است، منطقی نیست اصلا این استدلال که مسافرانی که به خارج سفر میکنند، پول دارند و باید هزینهی بیشتری برای این کار بپردازند استدلال درستی نیست.
نماینده مردم تهران، ادامه داد: با افزایش هزینههای زندگی از جمله عوارض خروج از کشور تنها قشری که هیچ فرقی برایش نمیکند، قشر پردرآمد است که به راحتی از پس همه هزینهها بر میآید به نحوی که اگر حتی عوارض خروج از کشور ۵۰۰ هزار تومان هم شود این مبلغ را بدون آنکه فشار مالی به او بیاید، پرداخت میکند.
وی بار اقتصادی افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور را بر دوش خانوادههای با درآمد متوسط دانست و افزود: نوعا طبقات متوسط اقتصادی به سفرهای زیارتی، تحصیلی و کاری و بخش کوچکی نیز سالی یکی دو بار به سفرهای تفریحی میروند، که در صورت سه برابر شدن عوارض خروج از کشور فشار اقتصادی زیادی به این افراد وارد میشود هر چند که درآمد دولت از این ناحیه بیش از سه برابر افزایش یابد.
ذوالقدر متذکر شد: اگر استدلال مدیران دولتی این باشد که با این افزایش، درآمد سازمان میراث فرهنگی نیز از ۱۰ هزار تومان به ازای هر سفر به ۴۰ هزار تومان افزایش مییابد، باید بگوییم که راهکار افزایش درآمد این سازمان شیوهای که دولت در لایحه پیشنهاد داده است، نیست. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید بسترهای رونق صنعت گردشگری را به نحوی رونق دهد که از ناحیه سفر مسافران خارجی به ایران درآمدهایش افزایش یابد نه این که فشار را بر مردم خودمان افزایش دهد تا ضعف مدیریتی خود را جبران کند.
انتهای پیام