به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در مراسم افتتاح فاز نخست پروژه توسعه بندر شهید بهشتی چابهار که با حضور نمایندگان ۱۷ کشور جهان برگزار شد، افزود: همه کشورهای دوست میتوانند از موقعیت ژئوپلتیک بندر چابهار استفاده کنند و ما بهدنبال انحصار نیستیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: نام این بندر را "دروازه ملل" گذاشتیم با این فهم که ایران را یک کشور با ثبات در منطقه میدانیم و بهعنوان کشوری که بیشترین نقش را در صلح منطقه دارد آماده هستیم به کشورهای مختلف در بندر چابهار خدمات ارائه دهیم.
وی با اشاره به اینکه شعار ما در این منطقه "برقراری ارتباط با همه همسایگان" است، تاکید کرد: در پی این نیستیم که از موقعیت ژئوپلتیک ایران و بندر چابهار بهعنوان یک بحث انحصاری استفاده کنیم و علاقه داریم همه کشورهای دوست از این موقعیت استفاده کنند.
آخوندی گفت: کریدورهای مختلف میتوانند از این بندر با اقیانوس ارتباط برقرار کنند. این بندری است که ما در آغاز بهرهبرداری آن را با کشور دوست هند شروع کردیم. هندوستان در فاز اول ۸۵ و در فاز دوم ۱۵۰ میلیون دلار در بندر چابهار سرمایهگذاری کرد ولی بیش از سرمایهگذاری به فکر همکاریها هستیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: موافقتنامه ایران، هند و افغانستان که به مجلس تقدیم شد، در مجلس تصویب شده و کریدور جنوب- غرب هم هفته گذشته در گرجستان امضا شد که یک گام رو به جلو است. گام بعدی توسعه ارتباطات بندر چابهار است و در همین راستا به دنبال توسعه خط آهن از چابهار تا بیرجند هستیم که خط ریلی بسیار استراژیک محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال ارتقای طرح سرویس جاده چابهار به زاهدان هستیم و باید این جاده را ۲ بانده کنیم.
آخوندی گفت: برای همه کسانی که بخواهند در بندر چابهار سرمایهگذاری کنند امکانات لجستیکی خوبی در نظر گرفتهایم. بهدنبال این هستیم که بندر چابهار را به یک بندر مدرن و قابل رقابت با دیگر بنادر جهان تبدیل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: از همه کارگران، شرکتها و افرادی که در به ثمر رسیدن این پروژه نقش داشتند نهایت قدردانی را داریم. امیدوارم این بندر را که بهعنوان دروازه ملل نامگذاری کردیم بتواند به کمک مقامات عالی کشورهای مختلف، رئیسجمهور و نمایندگان مجلس با تمام ملل ارتباط خوبی داشته باشد.
انتهای پیام