به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری پرس اسوسیشن، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در سخنرانی خود به صورت غیر مستقیم به مسلمانان روهینجا که هدف تبعیض چندین دههای و خشونتهای اخیر از جانب ارتش میانمار بودهاند، اشاره کرد.
با این حال پاپ فرانسیس به سرکوب آنها اشاره نکرد و حتی از واژه "روهینجا" هم در سخنرانیاش خطاب به آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار استفاده نکرد اما از اینکه مردم میانمار در رنج هستند و درگیریهای داخلی و اقدامات خصمانه همچنان در میانمار ادامه دارد، انتقاد کرد.
وی همچنین تاکید کرد که همه باید در میانمار از حقوق پایه شهروندی برخوردار باشند.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین گفت، آینده میانمار بر مبنای احترام به شرافت و حقوق انسانی برای تمامی اعضای جامعه و احترام به اقلیتهای قومیتی و هویت آنهاست.
رهبر دوفاکتوی میانمار نیز از پاپ فرانسیس به خاطر حمایت از آنچه که بسیاری آن را چالشی برای کشور میدانند، قدردانی کرد و سفر وی به میانمار را "نشانهای دلگرم کننده" در مقابل انتقادهای بینالمللی ناشی از سرکوب روهینجاییها توسط ارتش میانمار دانست.
رهبر دوفاکتوی میانمار در سخنرانی در مقابل پاپ فرانسیس و دیپلماتهای میانماری اشارهای به بیش از 620 هزار آواره روهینجایی که به بنگلادش گریختهاند، نکرد و در مقابل آنهایی را که از دولت میانمار حمایت میکنند مورد استقبال قرار داد و به مساله سیاسی، اقتصادی و مشکلات اجتماعی اشاره کرد و همچنین مدعی شد که هدف دولت میانمار حفاظت از حقوق بشر و تامین امنیت برای همگان است.
انتهای پیام