نخستین سفر پادشاه مراکش به دوحه از آغاز بحران قطر

پادشاه مراکش برای نخستین بار از زمان آغاز بحران قطر، به دوحه رفت. قرار است در این سفر وی با مسئولان قطری درمورد روابط دوجانبه و مسائل مشترک دو کشور گفتگو کند. همزمان برخی پیش‌بینی از آغاز تلاش‌هایی از سوی پادشاه مراکش برای نزدیک‌سازی رویکردهای طرف‌های بحران منطقه خلیج فارس خبر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر با حضور در فرودگاه بین‌المللی "حمد" به استقبال از محمد ششم، پادشاه مراکش و هیات همراهش رفت.

در این میان برخی پیش‌بینی می‌کنند که پادشاه مراکش با توجه به رکودی که در این بحران به دلیل مخالفت کشورهای تحریم کننده با آغاز گفتگو با قطر جهت حل بحران به وجود آمده، تلاش‌ها و اقداماتی غیر علنی را در راستای نزدیک‌سازی رویکردها میان طرف‌های بحران آغاز کرده است.

در نشست مشترکی امیر قطر و پادشاه مراکش در دوحه داشتند، دو طرف به بررسی روابط دو جانبه دو کشور و تحولات کشورهای عربی و تحولات اخیر جهان و نیز بحران منطقه خلیج فارس پرداختند.

این مذاکرات در دفتر پادشاهی قطر  و طبق برنامه‌های تعیین شده برای این سفر انجام شد و قرار است دو طرف امروز (دوشنبه) نیز نشستی دیگر در دوحه داشته باشند.

طبق گزارش خبرگزاری قنا، هیات همراه پادشاه مراکش در این سفر رسمی شامل شاهزاده اسماعیل، پسر عموی او، فواد عالی الهمة، یاسر الزناکی و عبد اللطیف المنونی، مشاوران وی، ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه، محمد الاعرج، وزیر فرهنگ و ارتباطات، المهدی القطبی، رئیس موسسه ملی موزه‌ها و نیز برخی دیگر از چهره‌های نظامی و غیرنظامی مراکش بود.

پادشاه مراکش چهارشنبه گذشته به امارات رفت و در آنجا در مراسم افتتاح موزه لوور ابوظبی ملقب به "لوور صحراء" شرکت کرد و سپس از آن راهی قطر شد.

این اولین سفر پادشاه مراکش به قطر از زمان آغاز بحران قطر در ژوئن گذشته و قطع روابط دیپلماتیک چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر با این کشور به اتهام حمایت دوحه از تروریسم محسوب می‌شود.

در پی بروز این بحران پادشاه مراکش تمامی طرف‌های در منطقه خلیج‌فارس را به خویشتن‌داری و خردورزی جهت کاهش تنش و عبور از این بحران دعوت کرد.

پادشاه مراکش پیشتر بی طرفی خود را در بحران منطقه خلیج فارس اعلام و همه طرف‌ها را به گفتگویی جامع مبتنی بر اصل اتخاذ مواضع روشن و مشخص و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها دعوت کرد.

وزارت خارجه مراکش با انتشار بیانیه‌ای در آن زمان بر روابط جدی و قوی میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در تمامی زمینه‌ها تاکید کرد.

همچنین رباط آمادگی خود را برای میانجیگری در این بحران در صورت موافقت طرف‌های بحران برای آغاز گفتگویی علنی و جامع مبتنی بر اصل عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها، مبارزه با افراط‌گرایی مذهبی و اتخاذ مواضع روشن و پایبندی با تعهدات اعلام کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۶ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96082212446
  • خبرنگار : 71496

برچسب‌ها