به گزارش ایسنا دکتر مجید قدسی، عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون دریایی و سرپرست تیم شناور هوشمند واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این شناور هوشمند در سومین جشنواره ملی دانشجویی " دریا مسیر پیشرفت" در بین 32 تیم شرکت کننده، موفق به کسب رتبه برتر شد، گفت: سومین جشنواره ملی "دریا مسیر پیشرفت" با حمایت معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری و همکاری برخی سازمانها و دانشگاههای کشور توسط دانشگاه صنعتی شریف و با هدف برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه و تربیت متخصص در این زمینه و تولید ابتکار و خلاقیت در صنعت دریایی کشور برگزار شد.
دکتر قدسی گفت: شناور واحد علوم و تحقیقات با طول 120 سانتیمتر، عرض 26 سانتیمتر (بیشترین عرض)، ارتفاع 20 سانتیمتر و دو موتور واترجت در این مسابقات شرکت کرد. سیستم فرمانپذیری آن از طریق تغییر مسیر کانالهای واتر جت است. سیستم حباب ساز موجود در این شناور اصطکاک بدنه قایق را با آب کاهش داده و باعث پیمایش بیشتر و مصرف انرژی کمتر میشود.
به گفته وی، این شناور دارای حداکثر سرعت 7 متر بر ثانیه و قدرت مانورپذیری بالا است. طراحی و ساخت این شناور در آزمایشگاه هیدرولیک دریای واحد علوم و تحقیقات با حمایت مسؤولین این واحد و همکاری دانشکده علوم و فنون دریایی و دانشکده محیط زیست و انرژی صورت گرفت. همچنین اداره کل تربیت بدنی واحد جهت تست شناور و دکتر سروری عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر در این پروژه همکاری شایان توجهی داشتند.
بر اساس اعلام روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، سرپرست تیم شناور هوشمند واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این مسابقات در دو کلاس هوشمند و کنترل از راه دور برگزار شد و شامل دو آیتم سرعت و مانور بوده است، ادامه داد: شناورهای هوشمند از نظر دفاعی و تحقیقاتی کاربردهای فراوان دارند. این نوع شناورها بدون سرنشین بوده و نیاز به اپراتور برای کنترل ندارند و میتوانند با قدرت مانور و سرعت بالا در سطح آب برای مأموریتهای مختلف در شرایط مختلف جوی و محیطی مورد استفاده قرار گیرند.
انتهای پیام