به گزارش ایسنا، دکتر دژپسند در همایش ملی راهبردهای توسعه شرق ایران افزود: بالاترین درصد بیسوادی در کشور متعلق به استان سیستان و بلوچستان است.
وی در ادامه گفت: در بحث آب اشامیدنی سالم در روستاهای بالای 20 نفر خانوار اسیستان و بلوچستان وضعیت مناسبی ندارد که مسئولین باید در این زمینه نیز برنامه ریزی ویژه داشته باشند.
دژپسند اظهار کرد: مدل منسجم و کارآمدی برای ریشه کنی محرومیت در سیستان و بلوچستان وجود ندارد.
رئیس مرکز پژوهش های توسعه و فناوری کشور خاطرنشان کرد: باید یک وفاق ملی و محلی برای توسعه استان شکل بگیرد که رسیدن به این وفاق و همدلی کنار گذاشتن تعصبات قومی است.
وی در ادامه گفت: 3درصد از منابع نفتی به مناطق محروم کشور اختصاص مییابد که اگر این منابع بصورت نقطهای هزینه شود، شاهد پیشرفتهای زیادی در استان خواهیم بود.
دژپسند تصریح کرد: برنامه محرومیت زدابی در سیستان و بلوچستان باید میان مدت باشد تا با تعویض بک مدیر در استان شاهد راکد ماندن طرحها و برنامهها نباشیم.
وی در ادامه به عوامل ایجاد شکافهای موجود در برنامه و طرحها اشاره کرد و گفت: ناهماهنگی بین تصمیمات ملی و منطقهای، ناهماهنگی بین تخصیص منابع و استفاده نادرست از منابع، ناهماهنگی در جلب منابع وتجهیز منابع داخلی از عوامل کاهش سرعت انجام طرحها در استان و کشور است که اگر بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم، میتوانیم به توسعه منطقهای و ملی امیدوار بود.
رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و فناوری کشور اظهار کرد: پروژه انتقال گاز به زاهدان با موفقیت به سرانجام رسیده ولی این به معنی ان نیست که به مرحله اخر رسیده بلکه باید تمام تلاشمان را برای ادامه این خط گاز به شمال استان ادامه دهیم.
وی در ادامه گفت: طرح گازرسانی در استان باید به طور صددرصد عملیاتی شود، به طوری که به وسیله آن صنایع که به وسیله گاز تغذیه میشوند در استان راهاندازی شود.
انتهای پیام