به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان ادعا میکنند که واکنش مغزی تاخیری به پردازش کلمات ممکن است علائم آغاز بیماریهای عصبی مانند آلزایمر باشد.
محققان امیدوارند این یافتهها راه را برای توسعه آزمونهای سادهخواندن جهت شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند، هموار کند.
به گفته محققان این پژوهش از دانشگاه بیرمنگام، این کار به تشخیص این قبیل بیماریها در مراحل اولیه کمک کرده و امیدها را برای یافتن درمانی برای بیماری زوال عقل در آینده افزایش میدهد.
در این پژوهش حدود 25 نفر شرکت کردند و از آنها خواسته شد تا کلمه نوشتهشدهای را که مرتبط با عبارتی بود که چند لحظه قبل شنیده بودن، بخوانند.
محققان در این پژوهش جدید که در Neuroimage Clinical منتشر شده با استفاده از اسکنهای مغزی نشان دادند که واکنشهای کندتر میتواند نشانهای از ابتلای افراد به بیماری آلزایمر باشد.
دکتر "کاترین سگارت"، نویسنده اصلی این پژوهش، اظهار کرد: "یافته های ما غیرمنتظره بود؛ زیرا زبان افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در مراحل پیشرفته ابتلا به این بیماری معمولا تحت تاثیر قرار میگیرد.
اما در این پژوهش با استفاده از این روش جدید توانستیم آن را به عنوان فاکتور و نشانه اولیه مورد بررسی قرار دهیم.
ایجاد اختلال در شبکه مغز مرتبط با زبان و گفتار، میتواند یک نشانگر حیاتی برای تشخیص بیماران مبتلا به آلزایمر باشد.
شرکتکنندگان در این پژوهش همگی سالمندان سالمی بودند که به اختلالات شناختی خفیف (MCI) مبتلا شده بودند.
در این آزمایش بر روی سر این شرکتکنندگان کلاه نوار مغزی قرار گرفت.
تشخیص فعالیت الکتریکی در مغز به وسیله نوار مغزی، محققان را قادر میکند تا چگونگی پردازش کلمات را بر روی صفحه نمایش کامپیوتر به آنها نشان دهند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که وقتی به یک فرد یک کلمه نوشتهشده را نشان میدهند، 250 میلی ثانیه طول میکشد تا مغز آن را پردازش کند و این فعالیت را میتوان توسط نوار مغزی مشاهده کرد.
محققان امیدوارند که با استفاده از این روش جدید بتوان بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را در مراحل اولیه شناسایی کرد.
با این حال آنها اذعان داشتند که برای نتیجهگیری دقیق و قطعی نیازمند انجام مطالعات و آزمایشات بیشتر هستند.
دمانس (dementia)، یا زوال عقل در پزشکی و روانپزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز است که با تغییر شخصیت و موقعیتناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است. شایعترین نوع دمانس، زوال عقل سالخوردگی یا بیماری آلزایمر است.
امروزه حدود 12 میلیون نفر در جهان دمانس دارند و انتظار میرود که این تعداد در سال 2040 به 25 میلیون نفر برسد.
انتهای پیام