به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در دیدار با هیأت ازبکستانی بیان کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که همکاریهای دانشگاهی بین ایران و ازبکستان افزایش یابد.
وی با اشاره به فعالیتهای فناورانه ایران در سالهای اخیر گفت: شرکتهای دانشبنیان زیادی در حوزههای مختلف نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادی، ICT و غیره در ایران فعالیت میکنند.
ستاری همچنین تصریح کرد: برخی شرکتهای دانشبنیان ایرانی به عنوان بزرگترین شرکتهای منطقه شناخته شدهاند.
ستاری در ادامه بیان کرد: در هر کدام از رشتههای علمی که ایران در آن به پیشرفت رسیده است، میتوانیم زیرساختهایی برای همکاری مشترک بین ایران و ازبکستان ایجاد کنیم.
وی در خصوص تشکیل کمیتههای مشترک فناوری بین ایران و دیگر کشورها گفت: برای توسعه همکاریهای بینالمللی در حوزههای فناورانه اقدام به تشکیل کمیتههای مشترک فناوری با دیگر کشورها کردهایم که کمیته روسیه و چین یکی از فعالترین آنهاست.
ستاری همچنین عنوان کرد: در این کمیتهها همکاریهای دانشگاهی را نیز توسعه داده و پروژههای مشترک دانشگاهی تعریف کردهایم.
به گفته وی، همکاریهای مشترک علمی نیز از دیگر دستاوردهای تشکیل این کمیتههاست.
وی با اشاره به سرمایههای نفت و گاز کشور ازبکستان گفت: ایران و ازبکستان میتوانند در حوزه نفت و گاز و فناوریهای مورد نیاز در این حوزه با یکدیگر همکاری کنند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با ارائه پیشنهادی مبنی بر بازدید هیأت ازبکستانی از منطقه عسلویه، اظهار کرد: پیشنهاد میکنم از منطقه عسلویه که بزرگترین میدان گازی دنیاست، دیدن کنید و از نزدیک با پیشرفتهای فناوری ایران در حوزه نفت و گاز آشنا شوید.
ستاری در ادامه تصریح کرد: کشور ازبکستان میتواند از تجربه ایران در حوزه CNG استفاده کند و به دلیل داشتن میادین بزرگ گازی از فناوری ساخت CNG بهره ببرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: با وجود نزدیکی مشترکات تاریخی و احساسی ایران و ازبکستان، متاسفانه شناخت درستی بین مردم ایران و ازبکستان وجود ندارد که این شناخت به یاری دولت دو کشور میتواند ایجاد شود. توسعه همکاریهای دانشگاهی بهترین روش برای شناخت و نزدیکی بیشتر دو کشور است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خطاب به هیات ازبکستانی، گفت: میتوانیم شرایطی فراهم کنیم که نماینده این کشور از تواناییهای عسلویه، پژوهشکدهها و دانشگاههای ایران بازدید کند تا زمینه تعریف پروژههای مشترک بین دو کشور فراهم شود.
وی همچنین بیان کرد: ایران در بسیاری از فناوریهای حوزه نفت و گاز به خودکفایی رسیده است که میتوانیم این فناوریها را در اختیار شما نیز قرار دهیم.
ستاری معتقد است که پیش از تشکیل کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان، حتما بازدیدی از زیرساختهای علم و فناوری ایران صورت گیرد تا زمینه تعریف پروژه بین دو کشور هموارتر شود.
ایجاد صفحه جدید در روابط بین ایران و ازبکستان ضروری است
عبدالعزیز کاملاف، وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این مراسم، گفت: دیدارهای صورت گرفته بر اساس توافقات منعقدشده بین رؤسای جمهور دو کشور صورت میگیرد تا صفحه جدیدی در روابط بین دو کشور باز شود.
وی افزود: دو کشور منافع مشترک زیادی در بعد منطقهای، بینالمللی و دو جانبه دارند و بهزودی رییسجمهور ایران به ازبکستان سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه ازبکستان همچنین بیان کرد: امیدواریم دیدارهای مشترک، شرایطی فراهم کند تا زمینه همکاریها و فعالیتهای بین دو کشور هموارتر شود.
به گفته کاملاف، در ازبکستان توجه ویژهای به توسعه روابط تجاری، اقتصادی و علمی و فناوری با ایران وجود دارد، به همین دلیل کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان بهزودی تشکیل خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: ازبکستان برای توسعه همکاریهای دانشگاهی و تربیت نیروی مهندس و متخصص از ایران یاری میخواهد؛ زیرا ایران در این حوزه تجارب خوب و قابل توجهی دارد.
وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به مشترکات ایران و ازبکستان، گفت: ایران و ازبکستان منطقه، سنتها، تاریخ، تجارب و حتی ذهنیت مشترکی با هم دارند که باید از این اشتراکات به نحو خوب استفاده کنند.
کاملاف همچنین عنوان کرد: ازبکستان پیش از فروپاشی شوروی مرکز علم و دانش بود و از نظر تاریخی دانشمندان بزرگی را در خود پرورش داده است، اما پس از فروپاشی شوروی تمرکز علم و فناوری در این کشور نیز از بین رفت.
وی با اشاره به اینکه 50 مؤسسه علمی در آکادمی علوم شوروی فعال بودند، گفت: پس از فروپاشی شوروی بسیاری از این موسسات در کشورهای مختلف تقسیم شده و تمرکز خود را از دست دادهاند؛ اما همچنان ظرفیت علمی ازبکستان بالاست و متخصصان زیادی در کشور ماندهاند.
وزیر امور خارجه ازبکستان مهمترین کار دولت در حوزه علمی را تبدیل علوم پایه به علوم عملی دانست و گفت: این روند، روند سادهای نیست و راه دشواری پیش رو داریم.
کاملاف همچنین حفظ کارشناسان و مهندسان ازبکستان را یکی از دغدغههای دولت عنوان کرد و در این زمینه خواهان استفاده از تجربیات و همکاریهای ایران شد.
وی تربیت کادر مجرب و مهندس خبره را یکی از نیازهای کشور ازبکستان دانست و گفت: امیدواریم در همکاریهای مشترک آینده با ایران این موضوع مدنظر قرار گیرد.
علیشیر سلطاناف، رئیس شرکت ملی نفت و گاز ازبکستان نیز در این مراسم گزارشی از وضعیت فناوری در حوزه نفت وگاز کشور ازبکستان ارائه کرد و خواهان همکاریهای مشترک ایران و ازبکستان در حوزه توسعه فناوریهای نفت وگاز شد.
انتهای پیام