به گزارش خبرنگار ایسنا، 95 درصد این زبالهها در مرکزی مشهور به نام «حلقه دره» که گویا کم کم باید به ثبت جهانی نیز برسد دفن میشود تا به عنوان میراثی از خودخواهترین نسل تاریخ چندهزارساله ایران کهن-به تعبیر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور- برای آیندگان، که البته اگر مجالی یابند تا در این سرزمین اعلام وجود کنند به یادگار بماند.
یادگارهایی از جنس پلاستیک و شیشه و این جور چیزها که با سخاوت تمام زیر زمین مخفی میکنیم تا شاید هزاران سال بعد اگر از تجزیه جان سالم به در ببرند نسلهای بعد بازیافت کنند و بزنند به زخم زندگیشان.
البته فراموش نکنید، اگر به قبای کسی برنخورد همین جمع و دفن غیراستاندارد زباله در کرج برای شهرداری سالانه 100 میلیارد تومان آب میخورد، 100 میلیارد خرج میکنیم اما هیچکس هم رضایت ندارد!!
باری، مثل همه معضلاتی که در این مملکت سعی کردهایم با بند و تبصره و قاعده و قانون حل کنیم، ما ایرانیها زباله متعفن، بدبو و کثیف را نیز به صورت کاملا زیبا در یک پکیج شکیل تحت عنوان «قانون مدیریت پسماند» مدیریت کردهایم البته فقط بر روی کاغذ.
این قانون در جهت تحقق اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ محیط زیست کشور از آثار زیانبار پسماندها و مدیریت بهینه آنها در سال 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و آیین نامه آن در مرداد ماه سال 1384 توسط محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور وقت ابلاغ شد.
طبق ماده چهار آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، قرار بود مدیریتهای اجرایی پسماندهای عادی، طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند را بهگونهای تهیه کنند که در مراکز استانها و همچنین شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر تا پایان سال 1390 و در سایر شهرها و روستاها تا پایان سال 1392، همه پسماندهای عادی را به صورت تفکیک شدهجمعآوری نمایند.
تبصره یک این ماده صریحا عنوان کرده که طرح جامع یاد شده در کارگروه این آییننامه و طرح تفصیلی آن باید در شورایاسلامی مربوط تصویب شود.
بنابراین قرار بود تا پایان سال 90 ، تمام زبالههای کرج از مبدا تفکیک، دفن ممنوع و 100 درصد بازیافت شود؛ اما اول باید بررسی شود که شورای شهر پیشین و پیشتر برای این موضوع چه تکالیفی را بر عهده شهرداری کرج گذاشتهاند که بنا بر گفته رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر فعلی، حتی یک مصوبه هم در این زمینه توسط شوراهای قبل صورت نگرفته است.
حسین محمدی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: کرج در حوزه مدیریت پسماند از میانگین کشوری عقب است. ما برای مدیریت 1500 تن پسماندی که روزانه در کرج تولید میشود بیش از 100 میلیارد تومان در سال هزینه میکنیم، در حالی که میتوانیم این موضوع را بهتر مدیریت کرده و از آن درآمدزایی کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ مصوبهای برای اجرای قانون مدیریت پسماند در شوراهای قبل از شورای پنجم شهر کرج به تصویب نرسیده است، افزود: برای اولین بار در شورای شهر فعلی مصوبات خوبی برای مدیریت پسماند تصویب و به شهرداری نیز اعلام شده است.
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج با اشاره به اختصاص چند جلسه این کمیسیون به موضوع پسماند خاطرنشان کرد: رویکرد شورای پنجم بر مدیریت هر چه بهتر این موضوع استوار است زیرا پسماند سرمایهای است که در اختیار ماست و باید به خوبی از آن استفاده کرد.
وی در پایان بر لزوم ساماندهی هر چه سریعتر مرکز دفن زباله حلقه دره تاکید کرد.
در هر حال این وضعیت امروز ماست، هیچ کاری برای مدیریت پسماند در کرج صورت نگرفته، مرکز حلقه دره همچون یک بمب میکروبی کرج را تهدید میکند، شیرابههای آن به یک معضل اساسی تبدیل شده و هر دم از آن مرکز بری میرسد متعفنتر از متعفن...
امروز شورای جدید با ترکیبی خوشایندتر بر لزوم مدیریت این موضوع تاکید دارد، این تاکید را به فال نیک میگیریم و امیداور میشویم به اینکه در آخر دوره شورای شهر پنجم در خصوص پسماند کرج نامی نیک از آنها بر جای بماند نه مانند گذشتگان که فقط به شهرداری کرج، با انگشت مرکز حلقه دره را نشان دادند تا صورت مساله زیر خاک دفن شود و امروز سر بر آورد...
گزارش از: وحید صالحی خبرنگار ایسنا منطقه البرز
انتهای پیام