"سریک" محروم شود مقابل‌شان می‌ایستم

آزمون: فوتبال من به هیچ‌کس ربطی ندارد/ در حق من نامردی کردند

در طول یک ماه گذشته بیشتر از سردار آزمون، صحبت از اسب او، سریک بود و فدراسیون اسب سواری نیز در روزهایی که تصور می‌کرد به خاطر مدال برنزی که در مسابقات داخل سالن ترکمنستان کسب کرده مورد تمجید رسانه‌ها قرار می‌گیرد، اما به یک باره مشاهده کرد که مدال فراموش شده و همه توجه‌ها به سمت "سریک"است.

به‌ گزارش ‌ایسنا، در طول این یک ماه مصاحبه ها و نقل قول‌های زیادی از سوی مسئولان فدراسیون سوارکاری و واکنش سردار آزمون در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام منتشر شد اما در نهایت با جلسه ای که بین فدراسیون اسب سواری و پدر سردار آزمون برگزار شد، موضوع فیصله پیدا کرد تا "سریک" بدون محرومیت به فعالیتش ادامه دهد.

سردار آزمون در گفت و گو با ایسنا به اتفاقاتی که در این یک ماه رخ داده پرداخت و از عواملی که در پشت صحنه باعث ایجاد جو منفی علیه او شده‌اند، صحبت کرد. متن کامل این گفت‌وگو را بخوانید.

* هفته گذشته جلسه کمیته انضباطی برای پرونده دوپینگ سریک برگزار شد. نتیجه این جلسه چه بود؟

جلسه‌ای در فدارسیون اسب سواری برگزار شد. البته این جلسه، جلسه کمیته انضباطی نبود اما خلیلی، رئیس فدراسیون اسب سواری پدر من را دعوت کرد و به شکل مفصل در مورد این پرونده صحبت کردند اما کسی از من برای حضور در این جلسه دعوت نکرد. پدر من پس از این جلسه درباره محرومیت سریک چیزی به من نگفت. به نظر من اسب نباید محروم شود. اگر محرومیتی هم باشد باید به مربی اسب برگردد، چون اسب هیچ‌کاره است.

اگر بخواهند اسب را محروم کنند من جلوی آن‌ها می‌ایستم چون حق سریک محرومیت نیست. خیلی از اسب‌ها بخاطر شرط‌ بندی‌هایی که صورت می‌گیرد دوپینگ می‌کنند ولی کسی با این اسب‌ها کاری ندارد.

* در طول این یک ماه، مطالبی در مورد از دست دادن تمرکزت بخاطر مشکل سریک منتشر شد و گل نزدن تو در لیگ روسیه را به این مسئله ربط می‌دهند.

قطعا من از همه چیز خبر دارم و می‌دانم که چه کسی به این رسانه‌ها خط داده تا این مطالب را بنویسند. این‌ها کار خودشان است و اصلا فوتبال من به کسی ربط ندارد. من کاری که از آن لذت ببرم را انجام می‌دهم، چه بخواهم گل بزنم چه نخواهم گل بزنم! من کار خودم را انجام می‌دهم و اگر هم این مطلب را آن‌ها خودشان بدون هیچ خط گیری نوشته باشند برای جذب مخاطب است. این کار خیلی بچه‌گانه بود چون ما درباره سریک تنها دو هفته بحث کرده‌ بودیم. افرادی که این‌کارها را کردند نامرد هستند چون اگر مرد بودند جلو می‌آمدند و حرف‌شان را بصورت مصاحبه یا رو در روی من می‌زدند. آن‌ها باید این جسارت و جرات را داشته باشند مثل اینکه من صحبت‌هایم را مستقیم به فدراسیون اسب سواری می‌زنم.

*منظورت از خودشان، چه افرادی است؟

منظورم یکی از افرادی فدراسیون است که از طریق یک عکاس با یک رسانه آشنا شده و بعد به واسطه او مطالبش را در روزنامه چاپ می‌کند. من واقعا درک نمی‌کنم که چطور این روزنامه یک روز می‌نویسد که سردار مقابل بایرن مونیخ افتخار آفرینی کرد و یک روز از این مطالب چاپ می‌کند. البته این مطالب برای من یک درصد مهم نیست و تمرکزم روی فوتبال خودم است.

*آیا منظورت از آن فرد در فدراسیون اسب‌سواری، فردی از مسوولان فدراسیون است؟

من دقیق نمی‌دانم، ولی اگر هر کس در این کار دست داشته یک نامردی بزرگ در حق من انجام داده است.

* سریک اسب مورد علاقه‌ات است و اسب را فردی در فدراسیون به تو هدیه داده، آیا امکان دارد که سریک را به هدیه دهنده، بازگردانی؟

حدود یک هفته پیش به من یک اسب جدید هدیه داده شد که پدر و مادر آن اسب خیلی قوی‌تر از پدر و مادر سریک است. این اسب در گروه یک، جزو قهرمانان است. این را بگویم که در حوزه اسب من با هیچ‌کس صنمی ندارم. اگر کسی چه خودی و چه غریبه بخواهد برای اسب من نقشه‌ای بریزد، قطعا رابطه‌ام را با آن شخص قطع می‌کنم و دلیلی نمی‌بینم که با او رابطه‌ام را ادامه دهم.

قطعا اگر کسی که اسب را به من داده به من بگوید که اسب را برگردان به او پس می‌دهم. من وظیفه‌ام داشتم زمانی که این اسب به من تحویل داده شد از آن مراقبت کنم و اسب را به جایگاه خوبی برسانم. حتی اگر پول این اسب را بخواهد، دو برابر ارزش سریک را به او می‌دهم، چون ارزش سریک خیلی بیشتر از این حرف‌هاست.

*در گفت‌وگویی که مسئولان فدراسیون سوارکاری داشتیم، آنها اعلام کردند که با توجه به اساس نامه فدراسیون، هیچ مسئولیتی در قبال امنیت اسب‌ها در هنگام رقابت‌ها ندارند. با توجه به اتفاقی که برای سریک رخ داد، چه تمهیداتی برای جلوگیری از تکرار این اتفاق داری؟

امیدوارم این اتفاق دیگر تکرار نشود. من عکس‌هایی دارم که افرادی ناشناس کنار سریک حضور دارند. به همین دلیل احتمال این وجود دارد که دست‌های آلوده به سریک مالیده شده باشد. وقتی هم به بدن اسب یک پماد به مقدار کم مالیده شود، دوپ او درمی‌آید. من این همه مدت برای سریک خرج کرده‌ام و سریک تمرین کرده است تا در آخر بگویند دوپینگ کرده است و دست‌های آلوده به بدنش خورده است؟ پس زحمت‌های ما چه می‌شود؟

* به نظرت اگر سریک اسب معروفی نبود و یا متعلق به سردار آزمون نبود، باز هم چنین ماجرایی برای این اسب پیش می‌آمد؟

فدراسیون اسب سواری می‌گوید که اسب افراد معروف و غیرمعروف برای آن ها تفاوتی ندارد ولی برای آنها این مسئله مهم است. نمی‌دانم اگر این اسب برای کس دیگری بود چه اتفاقی می افتاد، ولی اگر من تصمیم داشتم که دوپینگ کنم، چرا از متادون استفاده کنم؟ متادون یک درصد در افزایش سرعت اسب تاثیر ندارد. من اگر قصد دوپینگ کردن داشتم، از مورفینی استفاده می‌کردم که قدرت و سرعت او بیشتر شود و تشخیص آن هم سخت تر بود.

* فدراسیون اسب سواری در ابتدای ماجرا اعلام کرد که آزمایشگاه دوبی لایسنس فدراسیون جهانی را ندارد اما  پس از این که ما لایسنس این آزمایشگاه را به حسینی رئیس کمیته دوپینگ فدراسیون اسب سواری نشان دادیم، عنوان کرد که "اگر من مسئول فدراسیون جهانی بودم به این آزمایشگاه مجوز فعالیت نمی‌دادم اما الان که سمتی در آن جا ندارم، نمونه‌های دوپینگ را به فرانسه که مورد تایید فدراسیون ایران است می‌فرستیم"، نظرت درباره این تغییر موضع چیست؟

مگر می‌شود؟ دو سال پیش نمونه های دوپینگ را از طریق ترکیه به دوبی می فرستادند. یعنی تا زمانی که فدراسیون ایران با آنها همکاری می‌کرد، آزمایشگاه دوبی لایسنس فدراسیون جهانی را داشت؟ این حرف‌ها درست نیست. این که آنها به کجا بفرستند به میل خودشان است اما من شنیده ام که دکتر فدراسیون تاکید زیادی به ارسال نمونه های دوپینگ به فرانسه دارد یا نایب رئیس فدراسیون می‌گوید که اگر من رئیس فدراسیون جهانی باشم، آزمایشگاه دوبی را پلمب می‌کنم. ولی این مسائل به من مالک، ربط ندارد که می گویند فرانسه مشکل ندارد. الله اعلم!

در حال‌ حاضر شهر بندر ترکمن نمونه های دوپینگش را به دوبی می‌فرستد و یک هفته‌ای جواب این نمونه‌ها می‌آید. اگر اسبی متادون مصرف کند و در مسابقه حضور داشته باشد ولی  تست دوپینگش یک ماه بعد بیاید باعث می‌شود که تمام مسابقاتی که در طول این یک ماه شرکت کرده، دوپینگی شود.  ولی من مالک اگر اسبم در مسابقه اول دوپینگی از آب دربیاید و یک هفته بعد جواب تست این اسب بیاید، قطعا در مسابقات بعدی ریسک نمی‌کنم و با این اسب شرکت نمی‌کنم اما وقتی امروز مسابقه می‌دهد و یک تا دو ماه بعد جواب نمونه دوپینگ می‌آید ممکن است سه یا چهار مسابقه دیگر هم دوپینگی باشد. فدراسیون وظیفه‌اش است که زود پاسخ نمونه های دوپینگ را اعلام کند.

* حسینی رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون اسب سواری در جلسه‌ای که در فدراسیون اسب سواری داشتیم درباره دلیل عدم همکاری‌شان با آزمایشگاه دوبی این‌طور عنوان کرد که "یک نمونه سالم را آلوده کرده‌اند و به این آزمایشگاه ارسال کردند اما جواب این نمونه منفی اعلام شد"، آیا با این اظهارات رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون، مالکان نباید نگران آلوده شدن نمونه های دوپینگ‌شان باشند؟

100 درصد! همه چیز دست خودشان است. کمیته ضد دوپینگ زیر نظر فدراسیون است و این خود به نوعی خلاف است. نباید اینطور باشد. هیچ جا اینطوری نیست. یکی از مقامات فدراسیون 20 اسب دارد که هیچ‌وقت دوپ آن ها اعلام نمی‌شود. شاید اگر اسب من در تهران مسابقه دهد دوپینگش مشخص نشود ولی در گنبد نمونه دوپینگش مثبت شود.

مسابقات سوار کاری گنبد زیر نظر فدارسیون نبود و صنمی با هم نداشتند و اتفاق افتاد که تست دوپینگ اسب یکی از مالکان که اتفاقا رابطه خوبی هم با فدراسیون دارد در گنبد شیشه در آمده اما در تهران هیچ وقت دوپینگ اسب‌هایش مشخص نشده است. این را با سند و مدرک می‌گویم. من هم می‌توانم سریک را به یک مربی در تهران بسپارم و هیچ وقت دوپینگش اعلام نشود. در این فدراسیون هیچ چیز مشخص نیست. در گنبد این مسئله اهمیت چندانی ندارد چرا که گنبد زیر نظر فدراسیون نبود و خودشان جداگانه رقابت برگزار می‌کردند و با هیچ کس صنمی نداشتند. اما به هر حال آن هایی که در این زمینه فعالیت دارند خودشان در فدراسیون حضور داشته و فدراسیون روی مسئله دوپینگ نظارت دارد!

به‌ گزارش ‌ایسنا، در جلسه‌ای که در فدراسیون سوارکاری بین خبرنگار ایسنا و دبیر فدراسیون، رئیس کمیته انضباطی و رئیس کمیته ضد دوپینگ این فدراسیون برای بررسی موضوع اسب سردار برگزار شد، حسینی رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون اعلام کرد که با وجود بودجه نزدیک به 850 میلیون تومانی این فدراسیون، فدراسیون اسب سواری مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای هزینه های این کمیته هزینه می‌کنند، این در حالی است که خلیلی رئیس فدراسیون اسب سواری دو هفته پس از این جلسه در برنامه ای رادیویی اعلام کرد که تمام هزینه های کمیته ضد دوپینگ فدراسیون اسب سواری را فدراسیون جهانی این رشته پرداخت می‌کند!

همچنین مسئولان فدراسیون در این جلسه اعلام کردند که اغلب مربیان حاضر در مسابقات کارت مربیگری ندارند و نکته دیگری هم که وجود دارد این است که مربیان تنها در زمان صدور کارت مربیگری تست عدم اعتیاد می‌دهند و پس از آن دیگر موظف به دادن این آزمایش نیستند. این در حالی است که سردار آزمون این ادعا را دارد که 90 درصد مربیان شاغل در این رشته اعتیاد دارند. اظهارنظری که پس از آن عده‌ای تلاش کردند مربیان را مقابل سردار آزمون قرار داده و حاشیه‌ی جدید برای این بازیکن ملی‌پوش ایرانی ایجاد کنند.

نکته حائز اهمیت دیگر ماجرا این است که فدراسیون اسب سواری اعتقاد دارد با وجود این که در این رشته شرط بندی وجود دارد اما هیچ گونه فساد و مافیایی در اسب سواری وجود ندارد. موضوعی که بدلیل عدم ورود نهادهای نظارتی و تهیه گزارش مستند در حد یک ادعا باقی مانده است.

امید است، بواسطه اتفاقات رخ داده درباره سریک و پیگیری‌های مجدانه سردار آزمون حداقل یک بار برای همیشه، موضوع دوپینگ و مسائل مبهم درباره عملکرد کمیته دوپینگ این فدراسیون روشن و شفاف شود.

به نظر می‌رسد عدم نظارت کافی بر این موضوع، ابهامات، شبهات و تضادهای زیادی را درباره شیوه برخورد با موضوع دوپینگ اسب‌ها در ایران رقم زده است که نیازمند ورود جدی و حساسیت بیشتر نهادهای مرتبط است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۶ / ۰۰:۰۶
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 96072514482
  • خبرنگار : 71572