به گزارش ایسنا، سورنا ستاری امروز(یکشنبه) در بازدید از دهمین نمایشگاه فناوری نانو اظهار کرد: هر سال شاهد ارائه نوآوریهای جدیدی در نمایشگاه نانو هستیم و این مسئله نشان میدهد این فناوری در حال پیشرفت در مسیر حرکت خود است.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر بیش از ٢٧٠ شرکت ایرانی در این حوزه فعال هستند که سال گذشته حجم فروشی معادل ٧٠٠ میلیارد تومان داشتند، این رقم رکوردی جدید برای کشور محسوب میشود و امیدوارم این اتفاق در سالجاری با سرعت بیشتری به حرکت خود ادامه دهد.
رییس بنیاد ملی نخبگان ایران با بیان اینکه سرمایهگذارهای بسیاری در این حوزه آماده شده است، گفت: این مسئله نشان میدهد سود این فناوری برای سرمایهگذارها رقمی قابلتوجه است، بنابراین معاونت علمی، توسعه این حوزه را با برنامهریزی بهطور جدی پیگیری میکند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: در حوزه نانو برنامهریزیهای پایه از بخش دانشآموزی تا تولید محصول وجود دارد، همچنین بسیاری از شرکتهای فعال حال حاضر در المپیادهای نانوی سالهای گذشته برگزیده بودند که باید برای تجاریسازی ایدههای خود اقدام کنند.
ستاری به جایگاه چهارم ایران در تولید مقالات علمی حوزه نانو اشاره کرد و گفت: این جایگاه برای کشور افتخاری است، البته صادرات در این حوزه هم مسئله مهمی است و حدود ۳ سال از شروع صادرات محصولات در این حوزه میگذرد و امسال نیز شاهد صادرات تجهیزات نانویی در بخش آزمایشگاهی و صنعتی به کشورهای پیشرفته هستیم.
وی درباره تجاریسازی محصولات نانو گفت: فناوری نانو علم جدیدی است، حتی تعداد شرکتهای فعال این حوزه در دنیا نیز رقم بالایی نیست، اما توجه به جهتگیریها در این حوزه نشان میدهد در سالهای اخیر در تجاریسازی محصولات نیز با رشدی سریع مواجه شدهایم. اگر به چهار سال گذشته نگاهی داشته باشیم، میبینیم که حجم فروش شرکتهای این حوزه ۳۰ میلیارد تومان بوده، اما این رقم اکنون ٧٠٠ میلیارد تومان است؛ البته تعداد شرکتهای دانشبنیان هم با رشد مواجه شده است.
معاون علمی رییس جمهور یادآور شد: لازم به ذکر است تجاریسازی محصولات مربوط به بودجه دولتی نیست و باید با ایجاد زیست بومی، بخش خصوصی درگیر این مسئله شود و سرمایهگذاریها را انجام دهد.
به گزارش ایسنا، ستاری با حضور در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی، از دهمین نمایشگاه فناوری نانو بازدید کرد. در این بازدید ستاری از محصولات شرکتهای صنعتی و تجاری حوزه نانو همچون منسوجات نانویی، سیستم نوین تصفیه آب و پساب با کاویتاسیون پلاسمایی، واحد آرسنیکزدایی آب و گِن بارداری ضد امواج دیدن کرد.
همچنین بخش دانشآموزی، باشگاه فناوری نانو، استارتآپها و پروژه تاسیس شهر صنعتی نانو در عمان از بخشهای دیگری بود که مورد بازدید قرار گرفت.
انتهای پیام