شروط حمایت از پایان‌نامه‌های دانشگاهی/روند صعودی گردش مالی شرکت‌های فعال در نانو

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو از گردش ۳۰۸۶ میلیاردی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۹۴ خبر داد و افزود: بر اساس تصمیم‌گیری‌های اخیر، پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تولید و یا با همکاری بخش صنعت انجام شده باشند، مورد حمایت ستاد قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی رضایت در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره فناوری نانو، افزود: این جشنواره از ۱۴ تا ۱۷ مهرماه سال جاری در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

وی توسعه فناوری نانو و معرفی دستاوردهای محققان در این حوزه را از اهداف برگزاری این جشنواره نام برد و اظهار کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی است تا صاحبان ایده و فناوری با یکدیگر آشنا شوند. بر این اساس، در این دوره از جشنواره ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه نانو آخرین یافته‌های خود را عرضه خواهند کرد.

رضایت با تاکید بر اینکه ۴۳ درصد شرکت‌های حاضر در این جشنواره دارای محصولات جدید هستند، ادامه داد: بر اساس سند دوم توسعه فناوری نانو تمرکز این ستاد بر تجاری‌سازی، تولید محصول و ثروت، حضور در بازارهای بین‌المللی و گسترش بازار داخلی است که برگزاری این جشنواره فرصتی برای تجاری‌سازی محصولات داخلی است.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به جایگاه ایران در حوزه فناوری نانو، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۰ رتبه ایران در این حوزه ۵۷ جهانی بوده است، ضمن آنکه کشورهای عربی از ایران جلوتر بوده‌اند و رتبه ایران در این حوزه در میان کشورهای مسلمان ششم بوده است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که امروزه ۴۰ درصد تولیدات علمی بین‌المللی در حوزه فناوری نانو متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. ضمن آنکه تا سپتامبر سال ۲۰۱۷، شش هزار مقاله ISI از سوی محققان ایرانی منتشر شده است که بر این اساس رتبه ایران به چهارم جهانی ارتقاء یافته است.

ترکیب دهمین جشنواره نانو

رضایت با بیان اینکه در این دوره از جشنواره کشورهایی از روسیه، اکوادور و چین حضور دارند، اضافه کرد: علاوه بر آن هشت دانشگاه بزرگ و ۱۴ آزمایشگاه ارائه دهنده خدمات فناورانه برای حضور در این جشنواره خود را آماده کرده‌اند.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اهمیت نوآوری در حوزه فناوری نانو، خاطرنشان کرد: بر این اساس ۲۵ طرح نوآورانه در این جشنواره ارائه می‌شود؛ به این معنا که طرح‌هایی که نزدیک به تولید نمونه اولیه بوده و یا نمونه اولیه نزدیک به بازار است و یا طرح‌هایی که به تازگی از نمونه اولیه تبدیل به محصول شده‌اند، در این نمایشگاه عرضه خواهند شد.

وی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه تجاری‌سازی را از جمله برنامه‌های جنبی این جشنواره نام برد و افزود: در بخش دانش‌آموزی نیز ۴۰ طرح عرضه می‌شود.

به گفته رضایت، از سوی کارگروه ترویج ستاد توسعه فناوری نانو مسابقه‌ای در سطح دانش‌آموزی برگزار شد و ۲۰۳ طرح در این مسابقه عرضه شد که ۴۰ طرح برتر این مسابقه در دهمین جشنواره نانو عرضه خواهند شد.

اولویت‌های ستاد نانو

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو افزود: بر اساس سند توسعه فناوری نانو اقدام به اولویت‌گذاری در این حوزه کرده‌ایم که بر این اساس حوزه‌های سلامت، آموزش و پژوهش، ساخت و ساز، محیط زیست، زیرساخت و نانو مواد از جمله اولویت‌های ستاد نانو تعیین شده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت‌های نانو در حوزه سلامت، یادآور شد: در وزارت بهداشت کمیته نانو فناوری ایجاد شده است که مسئولیت آن رصد و کمک به اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو است. در حال حاضر ۶۲ محصول در حوزه سلامت از سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را دریافت کرده‌اند.

رضایت از ایجاد ۱۰ پرونده نزدیک به اخذ پرونده در این حوزه خبر داد و یادآور شد: در دهمین جشنواره نانو ۱۰ تا ۱۲ شرکت در حوزه فناوری نانو محصولات خود را عرضه می‌کنند که چند محصول برای اولین بار است که عرضه می‌شود.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به حضور ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه فناوری نانو در جشنواره نانو، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ محصول شناسنامه‌دار حوزه فناوری نانو وجود دارد که این تعداد از سوی ۱۵۷ شرکت تولید شده‌اند.

وی با بیان اینکه ۲۰ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت دارند، یادآور شد: برخی از شرکت‌های حاضر در این جشنواره دستاوردهای جدیدی را ارائه می‌دهند.

میزان گردش مالی شرکت‌های نانویی

رضایت با اشاره به روند صعودی رشد فناوری نانو در کشور، افزود: ایران در سال ۲۰۰۰ رتبه ۵۷ جهانی را داشت که بعد از اخذ رتبه‌های ۴۰، ۳۵، ۱۰ و ششم در حال حاضر توانسته است تا سپتامبر سال ۲۰۱۷ به رتبه چهارم جهانی دست یابد.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به میزان گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نانو، اظهار کرد: میزان گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۸۹ به میزان ۱۳۸ میلیارد ریال بوده است که این میزان در سال ۱۳۹۰ به ۱۶۶ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۱ به ۲۴۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه این میزان در سال ۱۳۹۲ به ۷۹۱ میلیارد ریال بالغ شده است، گفت: گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۳ به میزان ۱۵۶۰ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۴ به ۳۰۸۶ میلیارد ریال افزایش یافته است.

رضایت با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که میزان گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۵ دو برابر میزان سال ۱۳۹۴ شود، خاطرنشان کرد: ۳۰ درصد از این میزان گردش مالی شرکت‌ها ناشی از صادرات بوده است.

تغییر روند ستاد در زمینه حمایت‌ از پایان‌نامه

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به حمایت‌های تشویقی این ستاد از پایان‌نامه‌های دانشجویی در حوزه‌های مرتبط با فناوری نانو اظهار کرد: در حال حاضر مقرر شده است که این ستاد از همه پایان‌نامه‌ها حمایت نکند.

وی در این مورد توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تولید محصول را داشته باشند و یا با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان و یا با بخش صنعت اجرایی شده باشند، مورد حمایت ستاد توسعه فناوری نانو قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۲ مهر ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96071206319
  • خبرنگار : 30057