به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه رای الیوم، خالد فوزی، وزیر اطلاعات مصر به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و کادرش که در قاهره حضور دارند، ابلاغ کرده است که در توافقهای اولیهای که فرستاده جنبش فتح و عزام الاحمد، از رهبران این جنبش حدود سه هفته قبل امضا کردند، آشکارا ذکر شده که سلاحهای گردانهای عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) مسالهای است که پیش از حل سیاسی نزاع با اسرائیل به هیچ شکلی قابل مناقشه و بحث نیست.
در فحوای کلام محمود عباس مقایسهای میان حزب الله و سلاحهای گردانهای القسام در غزه وجود داشت که جنجال و سروصدای گستردهای را به پا کرد. عباس گفته بود که هرگز هیچگونه اسلحه "غیرقانونی" را نخواهد پذیرفت.
عباس با اشاره به اسلحههای حماس و گروههای فلسطینی که از جمله مواردی است که در دیدارهای آتی حماس و فتح در قاهره مورد بررسی قرار خواهند، گرفت، تاکید کرد: هرگز سلاحی خارج از دایره قدرت خود را نخواهم پذیرفت و روشنتر بگویم که هرگز تجربه حزب الله لبنان را کپیبرداری نخواهم کرد.
وی در مصاحبهای تلویزیونی تاکید کرد، تشکیلات خودگردان فلسطین کنترل همه چیز در غزه را پس از انتقال دولت وفاق ملی به این منطقه تحویل خواهد گرفت و دیگر اختلافات با حماس فراموش شدهاند.
عباس در این مصاحبه درباره سازش در فلسطین گفت: ما تمایل بسیاری به تحقق سازش داریم و پس از ۱۱ سال باید همبستگی به مردم و اراضی فلسطین بازگردد، بدون وحدت کشور فلسطین وجود ندارد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: تشکیلات کنترل گذرگاهها در غزه را خواهد داشت، گذرگاهها، امنیت و وزارتخانه همگی باید در کنترل تشکیلات باشند.
درباره مساله گذرگاهها گفت: حماس یک زرادخانه نظامی دارد که موفق شد از طریق تونلهایی که زیرزمین حفر کرد، اکثر آن را به غزه منتقل کند و با آنها در برابر اسرائیل بایستد.
این اظهارات عباس شرایط آشتی که مصر چتر امنیتی و سیاسی آن را فراهم کرده بود، تهدید میکند.
وی با اشاره به مساله سازش تاکید کرد: چه بسا ما اشتباهاتی را در حق یکدیگر مرتکب شده اما به هر حال اکنون وارد مرحله جدیدی شدهایم و باید گذشته را فراموش کنیم.
عباس با اعتراف به وجود اختلاف نظرهایی با حماس گفت، این اختلافات در ایدئولوژی و سیاستهاست اما ما و آنها بخشی از مردم فلسطین هستیم، زمانی که آنها میخواهند به سازمان آزادی بخش فلسطین ملحق شوند، باید به سیاستهای این سازمان پایبند باشند.
عباس درباره مساله کاهش حقوق کارمندان حماس در غزه گفت: ما طبق توافقنامه سال ۲۰۱۱ این مساله را بررسی خواهیم کرد، ما هرگاه که همه مسؤولیتها در غزه را به دست بگیریم درباره این مشکلات بحث خواهیم کرد.
جنبش حماس با توجه به توافقی که با مسؤولان مصری داشت واکنش رسمی نشان نداده اما رهبران این جنبش دوباره به برنامههای توافق شده در خصوص تحویل سلاح به پلیس و نیروی اجرایی این جنبش از سوی دولت رام الله پایبند بود تا بحث درباره سلاحهای گردانهای القسام در این مرحله را به تاخیر بیندازد.
مصریها به شدت دولت رام الله را برای انجام مذاکرات آشتی در سایه تنشهای به وجود آمده به دلیل اظهارات عباس تحت فشار گذاشتند، همزمان حماس نیز با لغو تحریمها تا نشست دوشنبه آتی موافقت کرد.
موجی از ناامیدی بر روند سازش حکمفرما شده و تنشهای بسیاری پیش از دخالت مصر و از سرگیری روابط ایجاد شد، اسرائیل نیز مجوزهای دیگری برای عبور حدود ۲۰۰ تن از نیروهای فتح برای رفتن به غزه صادر کرد که این نشان میدهد اسرائیل دستکم الان نمیخواهد طرح مصر با مشکل مواجه شود.
انتهای پیام