به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان فضایی ایران، نزدیک به ۳۰سال از کشف اولین سیاره فراخورشیدی میگذرد و در این مدت کشف بیش از 3 هزار سیاره فراخورشیدی مورد شناسایی قرار گرفته است.
اجرامی فضایی که به گرد ستارگانی غیر از خورشید در گردشند، سیاراتی گازی یا سنگی، با ابعاد و ساختارهای گوناگون هستند.
مطالعه این اجرام به ما کمک میکند تا درک صحیحی از تحولات منظومههای سیارهای پیدا کنیم و پرده از معمای چگونگی شکلگیری منظومه شمسی و آینده تحولات آن برداریم.
کشف و مطالعه فراخورشیدیها به رغم جوان بودن موضوع، بخش عمدهای از فعالیتهای نجومی روز دنیا را به خود اختصاص داده است.
چندین پروژه بینالمللی و چند مأموریت فضایی به دنبال بررسی این اجرام هستند تا علاوه بر یافتن رازهای تحول آنها، به دنبال نشانههایی از حیات و یا قابلیت زیستپذیری در کیهان باشند.
جایی که نجوم، مهندسی و زیست شناسی به هم پیوند میخورند تا در حیات و ریشههای آن کاوش کنند و برای آینده بشر در جهان هستی راهی بگشایند.
اهمیت این موضوع تا اندازهای است که سازمان ملل متحد تصمیم گرفته است تا کشورها هفته جهانی امسال را با شعار «کشف جهانهای جدید در فضا» گرامی بدارند.
در همین راستا سازمان فضایی ایران با همکاری دانشگاهها و متخصصان به دنبال معرفی این حوزه از پژوهشهای نجومی به علاقمندان است.
همایش «سیارات فرخورشیدی و جهانهای زیستپذیر» با همین هدف طراحی شده و در محورهای سیارات فراخورشیدی و روشهای شناسایی آنها، مأموریتهای فضایی و پروژههای آینده در شناخت فراخورشیدیها، فیزیک سیارت فراخورشیدی و نحوه شناخت و رصد آنها، زیستپذیری فراخورشیدیها و روشهای سنجش آن و نحوه پردازش دادههای موجود در خصوص فراخورشیدیها برگزار میشود.
این همایش دوشنبه 17 مهمرماه در محل دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار خواهد شد.
انتهای پیام