رئیس کمیسیون آموزش مجلس بیان کرد

عقب ماندن ایران از کسب و کارهای فناورانه

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه از سال ۹۴ قوانین مترقی در حوزه علم و فناوری به تصویب رسیده است، گفت: براساس قوانین مصوب در این زمینه معافیت مالیاتی برای صنایع و معادن در نظر گرفته شده است مشروط بر آنکه فعالان این حوزه بتوانند قراردادهای تحقیقاتی با دانشگاه‌ها منعقد کنند.

به گزارش ایسنا، محمد زاهدی در اختتامیه چهارمین نمایشگاه زیست‌فناوری ایران با تاکید بر اینکه از اواخر سال ۹۴ قوانین مترقی در حوزه حمایت از فناوری‌های نوین شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، افزود: چنانچه این قوانین عملیاتی شود شاهد تحولات چشمگیری در حوزه توسعه و پیشرفت فناوری‌های نو در کشور خواهیم بود.

وی قانون رفع موانع تولید را از جمله این قوانین نام برد و اظهار کرد: این قانون در سال ۹۳ به تصویب رسید و با تاخیر دو ساله ابلاغ شد.

زاهدی تدوین این قانون را بسترهای خوبی برای ایجاد ارتباط میان حوزه‌های پژوهشی، کاربردی، صنایع و دانشگاه‌ها دانست.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس این قوانین اختیاراتی به دانشگاه‌ها، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری داده شد ضمن آنکه با اعمال معافیت‌های مالیاتی برای صنایع و معادن تاکید کردیم در صورتی که صنایع و معادن قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی با دانشگاه‌ها به امضا برسانند از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

زاهدی قانون برنامه ششم را از دیگر قوانین مترقی در حوزه‌های علم و فناوری نام برد و در عین حال تاکید کرد: ولی از سوی دیگر ایران جزء کشورهای عقب‌افتاده در حوزه کسب و کار است و برای آنکه در فضای کسب و کار غالب شویم و جایگاه مناسبی در معادلات دنیا پیدا کنیم باید اصلاحاتی در این زمینه ایجاد شود.

وی با اشاره به مفهوم چرخه تولید علم اظهار کرد: چرخه تولید علم به معنای تولید علم، تولید محصول و بازارسازی است که این به معنای زنجیره تولید علم از ارائه محصول تا کارآفرینی و کسب و کار می‌شود.

به گفته وی، ایران در زمینه چرخه تولید علم به این معنا عقب افتاده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های آینده کشور خاطرنشان کرد: براساس اسناد کشور ایران باید تا سال ۱۴۰۰ درصد محصولات با فناوری متوسط به بالا از کل محصولات صنعتی به ۵۰ درصد برسد که در حال حاضر این میزان ۳۷ درصد است.

وی ادامه داد: همچنین سهم محصولات با فناوری متوسط از تولید ناخالص داخلی به پنج درصد برسد.

زاهدی با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین در توسعه کسب و کارها افزود: در حوزه زیست‌فناوری اعتقاد دارم که می‌توانیم به رتبه‌های بالای جهانی دست یابیم و این فناوری با همت همگی می‌تواند در خدمت کشور و بشریت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۲۲:۱۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96062917441
  • خبرنگار : 30057