به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان شرقی، سعید شبستری خیابانی در هفتاد و نهمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی کشور در تبریز با اشاره به برخی اتفاقات مربوط به انقلاب فرهنگی دانشگاه ها در دانشگاه تبریز گفت: در آن ایام، یک هرج و مرج و بی نظمی در دانشگاهها ایجاد شده بود و گروهها و گروهکهای راست و چپ با تبلیغ افکار سیاسی خود، سعی در جذب عضویت بسیاری از دانشجویان بودند.
وی با بیان اینکه اندک اندک؛ فعالیت فرهنگی و سیاسی برخی گروههای سیاسی به سمت اقدامات و مبارزات مسلحانه سوق پیدا کرده بود، تصریح کرد: انقلاب فرهنگی از دانشگاه تبریز آغاز شد و در آن زمان، تمامی دانشکدههای این دانشگاه در دست چندین گروه سیاسی بود و در جلوی درب یکی از همین دانشکدهها، پرچم شوروی نصب شده بود.
وی با اشاره به فتح دانشگاه تبریز و همچنین دانشکدههان آنان توسط اعضای انجمن اسلامی گفت: بعد از فتح دانشگاه از زیر زمین یکی از دانشکدهها، نقشههای مربوط به عملیاتهای کردستان را پیدا کردیم که خوشبختانه با اقدام به موقع دانشجویان مومن و انقلابی، بساط چنین اقداماتی از بدنه دانشگاه رخت بربست.
سرپست استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در آن ایام، دانشگاهها نقش مهمی در جهتدهی افکار اقشار مختلف مردم جامعه داشتند گفت: متاسفانه در حال حاضر، نقش دانشگاهها در جهتدهی افکار عمومی بسیار کاهش یافته و آن چنان که باید و شاید تحرکی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در این مراکز علمی شاهد نیستیم.
شبستری ادامه داد: همه با هم باید دست به دست هم دهیم و با تلاش نهادهای انقلابی همچون جهاد دانشگاهی، دانشگاهها را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم.
وی با اشاره به تاسیس نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابراز کرد: خوشبختانه این نهاد موثر و انقلابی توانسته در مقایسه با سایر نهادهای مشابه، عملکرد بسیار درخشانی را از خود بر جای بگذارد.
وی همچنین با تبیین وضعیت فعلی مسائل فرهنگی در دانشگاهها نیز اظهار کرد: در سال های نه چندان دور؛ در یک سحنرانی در دانشگاهها، جای سوزن انداختن نبود ولی امروزه متاسفانه موضوعات این چنینی کمرنگتر شده است. شایسته جامعه ما نیست که برای حضور داشجویان در سخنرانی فلان فرد، کلاسها تعطیل شود و دانشجویان به اجبار در این جلسات شرکت کنند. باید فکری به حال وضعیت فرهنگی در دانشگاهها کرد. هر نسلی، اقتضائات خاص همان نسل را میطلبد و باید تلاش کنیم با در نظر گرفتن این موضوع، تدابیر و سیاست های عملیاتی مناسبی را اتخاذ کنیم.
شبستری با انتقاد از عملکرد برخی نهادهای فرهنگی گفت: اکثر مردم فکر میکنند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنها متولی بحث فرهنگ در جامعه است در حالی که دهها نهاد فرهنگی دیگر در این حوزه مسئولیت دارند. در حدود 17 درصد از اعتبارات فرهنگی دولت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص داده میشود و بقیه به نهادهایی همچون سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه تخصیص مییابد. چرا باید مساجد ما در هنگام نماز جماعت، خالی از جوانان باشد و تنها چند پیرمرد در پشت امام جماعت به اقامه نماز بپردازند؟ این مسائل، واقعیاتی هستند که باید بپذیریم و از خود مردم نیز برای حل آنان کمک بخواهیم.
وی با اشاره به شبیخون فرهنگی دشمنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران و نظام اسلامی تصریح کرد: استکبار جهانی در ساده ترین اقدامات ضدفرهنگی خود، به ساخت سریالهای 500 قسمتی با محوریت خانوادگی روی آورده ولی با پخش آن از شبکههای ماهوارهای، کانون گرم خانواده و عقاید جوانان را هدف قرار داده و بی بند و باری جنسی و روابط نامشروع را ترویج میدهد.
وی ادامه داد: دشمن بیکار ننشسته است. ممکن است برای 50 سال آتی ما برنامه ضدفرهنگی دارد و ما نیز باید با مدنظر قرار دادن این موضوع، نهایت تلاش خود را برای مقابله فرهنگی و آگاهسازی جوانان به کار بگیریم.
بر اساس گفته سرپرست استانداری آذربایجان شرقی، بسیاری از جوانان برومند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همچون ایام دفاع مقدس، صدها کیلومتر دورتر از خاک کشور، با استکبار جهانی و ایادی شوم آن می جنگند و خانواده های آنان انتظار دارند که دستگاه های متولی نیز، زحمات آنان را نادیده نگرفته و برای اعتلای نام اسلام و انقلاب اسلامی بیش از پیش تلاش کنند.
شبستری گفت: بی توجهی و سهل انگاری در ارتباط با موضوعات فرهنگی، تزلزل بخشهای مختلف جامعه را به دنبال خواهد داشت.
لزوم پاسخ به شبهات جوانان و پرکردن خلاهای فکری آنان توسط جهاد دانشگاهی و استفاده بیش از پیش از فضای مجازی با روش های مدرن و پرهیز از روش های سنتی و قدیمی از دیگر موضوعاتی بود که شبستری در این همایش به آن اشاره کرد.
انتهای پیام