به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که طی هفتههای اخیر نگرانیها از بابت برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی با تهدیدهای پیونگ یانگ در مورد حمله موشکی به جزیره گوآم افزایش یافته است.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا به همراه رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه این کشور و همتایان ژاپنی آنها روز پنجشنبه در نشستی در واشنگتن توافق کردند تا همکاری نزدیکتری بر سر مساله کره شمالی داشته باشند.
جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ابتدای دیدارش با دریادار کاتسو توشی کابانو، رئیس ستاد کل نیروهای دفاع شخصی ژاپن گفت: مهمترین دستاورد نشست وزرای ما تاکید دوباره بر اولویت روابط دوجانبه ما در این منطقه آسیا – اقیانوسیه بود.
دانفورد اظهار کرد: اکنون زمانی بسیار مهم برای امنیت منطقه محسوب میشود. البته ما بیشتر تمرکز خود را بر تهدید مربوط به کره شمالی قرار دادیم. من فکر میکنم که ما حتی به کره شمالی و هر کشور دیگری در منطقه تصریح کردهایم که هرگونه حمله به یکی از ما حمله علیه هر دوی ما محسوب میشود.
تیلرسون در واشنگتن گفت: آمریکا خواهان گفتوگو با پیونگ یانگ است اما تنها در صورتی که این گفتوگو معنادار باشد. تلاش ما این است که آنها را وادار به ورود به مذاکرات کنیم اما ورود به مذاکرات با این درک که اینبار مذاکرات نتیجهای متفاوت از مذاکرات گذشته خواهد داشت.
همچنین ویلیام هاگرتی، سفیر جدید آمریکا در ژاپن نیز پس از ورود به ژاپن و در دیدار با شینزو آبه، نخست وزیر این کشور در روز جمعه گفت: ائتلاف میان دو کشور ما مثل "صخرهای مستحکم" است و از نظر من این "بزرگترین ائتلاف روی زمین" است.
او گفت که در زمانی دشوار کار خود را آغاز میکند و آمریکا میخواهد با ژاپن برای آرام کردن لفاظیها بر سر کره شمالی همکاری کند.
دانفورد گفت: آمریکا و کره جنوبی طی روزهای آینده رزمایش نظامی مشترکی برگزار خواهند کرد.
پنتاگون روز جمعه اعلام کرد: این رزمایش مشترک به نام "نگهبان آزادی اولچی" در تاریخ ۲۱ اوت با شرکت ۱۷ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی به همراه نظامیان استرالیا، کانادا، کلمبیا، نیوزیلند، هلند و بریتانیا آغاز خواهد شد.
یک مقام دفاع ژاپن به رویترز گفت: وزارت دفاع ژاپن به دنبال اجرای طرح استقرار یک سامانه دفاع موشکی مستقر بر زمین به نام سامانه "آگیس اِشور" است تا با تهدیدهای موشکی کره شمالی مقابله کند و به دنبال بودجهای در سال مالی آینده است تا هزینههای طراحی این سیستم را پوشش دهد.
دانفورد گفت: ما قطعا به ژاپن کمک خواهیم کرد و مهمترین مساله برای دفاع موشکی این است که ما قابلیتهایمان را یکپارچه کنیم.
تارو کونو، وزیر امور خارجه ژاپن در واشنگتن گفت: ژاپن در پاسخ به تهدید کره شمالی وضعیت دفاعی خود را تقویت کرده و ۵۰۰ میلیون دلار به تقویت امنیت دریایی در آسیای شرقی اختصاص خواهد داد.
این در حالی است که چین در این منطقه در حال پیگیری ادعاهای دریایی خود بوده که در عین حال خشم همسایگانش را در پی داشته است.
انتهای پیام