به گزارش ایسنا، ساعتی پیش از آغاز اولین جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در اطراف ساختمان پارلمان تمهیدات امنیتی و حضور چشمگیر نیروهای پلیس به چشم میخورد.
در ابتدای جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس که با دستور کار رای اعتماد به کابینه دوازدهم برگزار شد، رئیسجمهور و وزرای پیشنهادی وی در صحن علنی مجلس حضور داشتند. البته در میان وزرای پیشنهادی علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار غایب بود که ساعتی بعد علی لاریجانی با اشاره به تاخیر وی برای حضور در جلسه گفت که وزیر پیشنهادی کار در مسیر دچار سانحه تصادف شده که البته به خیر گذشته است.
در ابتدای جلسه علنی امروز فهرست نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه اعلام شد و سپس رئیسجمهور سخنرانی دو ساعتهای را در دفاع از کابینه پیشنهادی خود ایراد کرد.
رئیسجمهور درباره عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم گفت: که با فردی برای تصدی وزارت علوم صحبت کرده اما وی در ساعات آخر و در حالیکه لیست آماده ارائه به مجلس بوده اعلام انصراف کرده در نتیجه فرصت هماهنگی با فرد دیگر پیش نیامده است.
روحانی به نمایندگان گفت برای وزارت علوم سرپرست معرفی خواهد کرد و در فرصت باقیمانده وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی می کند.
رئیسجمهور در سخنان دو ساعته خود همچنین به دفاع از تک تک ۱۷ وزیر پیشنهادی خود پرداخت و خواستار رای بالای مجلس به تمامی کابینه پیشنهادی شد. همچنین سفارش ویژهای برای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مطرح کرد و درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات هم گفت که وی متولد و پرورش یافته بعد از انقلاب است و بر فضای مجازی تسلط کامل دارد. رئیسجمهور همچنین اضافه کرد که درِ فضای مجازی را نمیتوان قفل کرد چراکه این قفل را روحانی باز نکرده بلکه مردم باز کردند و نمی شود آن را بست.
در خلال سخنان رئیسجمهور برخی نمایندگان نسبت به عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم انتقاد کرده و آن را دارای ایراد قانونی دانستند که رئیس مجلس گفت: اگرچه بهتر بود تمامی اعضای کابینه یکجا معرفی می شدند اما این موضوع ایراد قانونی ندارد.
رئیسجمهور همچنین در پایان سخنرانی دو ساعته خود گفت که باقیمانده وقت خود را به جهانگیری معاون اول خود واگذار خواهد کرد.
نمایندگان مجلس در حین سخنرانی رئیسجمهور و همچنین پس از آن در زمان سخنرانی نمایندگان مخالف و موافق کلیات کابینه مشغول لابی و رایزنی با یکدیگر و همچنین وزرای پیشنهادی بودند. در این میان رایزنی هایی بین اعضای فراکسیون های سیاسی مجلس با یکدیگر هم به چشم می خورد و گعده هایی نیز پیرامون علی مطهری نایب رئیس مجلس و محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید به چشم می خورد. جنب و جوش نمایندگان در جلسه علنی امروز به حدی بود که رئیس مجلس چندین باز از نمایندگان خواست در صندلیهای خود مستقر شوند. در میان سخنان مخالف و موافق کلیات کابینه مسعود پزشکیان رئیس جلسه برای برگزاری جلسات رای اعتماد در دو شیفت ۸ تا ۱۳ و ۱۴:۳۰ تا ۱۹:۳۰ از مجلس رای گرفت که نمایندگان با آن موافقت کردند.
حسن روحانی پس از استماع سخنان چند نماینده مخالف و موافق کلیات کابینه جلسه علنی مجلس را ترک کرد و ساعتی بعد اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز از جلسه علنی خارج شد. همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس نیز کرسی ریاست جلسه را به مسعود پزشکیان واگذار و جلسه علنی را ترک کرد.
در اولین جلسه رای اعتماد مجلس به کابینه دوازدهم تعداد زیادی از خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران داخلی و خارجی حضور داشتند و این جلسه از شبکه خبر نیز به صورت زنده پخش می شد.
جلسه نوبت عصر مجلس برای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد و تعدادی از نمایندگان به عنوان موافق و مخالف کلیات کابینه دوازدهم سخنرانی کردند.
سخنرانی مهرداد لاهوتی در موافقت با کلیات کابینه با اعتراض نمایندگان مواجه شد چرا که اظهارات وی بیشتر جنبه انتقادی و مخالفت داشت. تا جایی که علی لاریجانی به مزاح به وی تذکر داد و گفت« قدری هم موافق حرف بزنید» .
احمد همتی نماینده مردم سمنان که آخرین موافق کلیات کابینه بود بخشی از وقت خود را به مصطفی کواکبیان داد که علی لاریحانی خطاب به وی گفت: آقای همتی شما می خواهید به آقای کواکبیان وقت بدهید ایشان که در حال راه رفتن هستند.
رئیس مجلس همچنین پس از سخنان پرحرارت کواکبیان گفت: اجازه دهید قدری سکوت شود تا بعد از صدای بلند ایشان آرامشی برقرار شود.
پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق کلیات کابینه، ۲۶ دقیقه باقی مانده از نطق رئیسجمهور به معاون اول رئیسجمهور اختصاص یافت. اظهارات جهانگیری در دفاع از کلیات کابینه یادآور دفاع وی از عملکرد دولت یازدهم در مناظره های تلویزیونی بود.
با آغاز بررسی صلاحیت وزرا به ترتیب حروف الفبا: سید قاسم جاسمی و محسن بیگلری به عنوان مخالف و تجری، بیرانوندی و داداشی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سخنرانی کردند.
تذکرات ذوالنوری در پاسخ به سوالات کواکبیان نیز با واکنش کواکبیان مواجه شد که می خواست به اظهارات وی مجددا پاسخ بدهد اما رئیس مجلس اجازه طرح تذکر به کواکبیان را نداد و گفت ایشان به شما توهینی نکرده لطفا سکوت را رعایت کرد.
بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پروزش نیز در هنگام نطق خود ۹ دقیقه از وقت خود را برای رئیسجمهور باقی گذاشت.
با آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات، قاضی پور و زرآبادی به عنوان مخالف و سید حسین افضلی، سبحانی فر و رضایی کوچی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات سخنرانی کردند.
نکته جالب توجه در این میان تقسیم وقت نمایندگان اصولگران و اصلاح طلب بود و همچنین حمید زرآبادی دو بار در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات سخنرانی کرد؛ یک بار از ادامه وقت قاضی پور و بار دیگر از ادامه وقت پورمختار استفاده کرد.
آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات نیز در سخنرانی خود از رئیسجمهور برای برقراری پیوند نسل اول، دوم و سوم انقلاب قدردانی کرد و افتخارش تبعیت از ولایت فقیه است.
در زمان ارائه توضیحات آذری جهرمی در خصوص برنامه هایش تمامی نمایندگان سکوت کرده و حتی عده ای ایستاده به حرف های او گوش می دادند و چندین بار به نشانه موافقت احسنت گفتند.
آذری جهرمی در پایان شعری از حافظ خواند و قسم خورد که خافظ و امین و حریم خصوصی مردم باشد. او هشت دقیقه از وقتش را برای رئیسجمهور باقی گذاشت.
پس از پایان سخنرانی وزیر پیشنهادی ارتباطات جمعی از نمایندگان از جمله عزیزی، آزادی خواه، برومندی، محمودی، دهقانی، پژمان فر، رضازاده،حسینی شاهرودی، فیضی و برخی از نمایندگان به استقبال وی رفتند.
مجلس در آخرین دقایق کاری خود در نوبت بعد از ظهر امروز ( سه شنبه) وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات شد. دلخوش و عثمانی به عنوان مخالفان وزیر پیشنهادی اطلاعات سخنرانی کردند و جلسه مجلس به پایان رسید تا ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات به فردا ( چهارشنبه ) موکول شود.
انتهای پیام