اردشیر سعد محمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت "روی" و سرمایهگذاریهای انجام شده در این حوزه عنوان کرد: در بخش معادن در سال گذشته و امسال معدن انجیره در یزد و چاهسربو در منطقه طبس، فعال شدهاند و همین حالا که با شما در حال صحبت هستیم چند محدوده جدید نیز برای فعالیت اکتشافی گرفته شده و اکتشاف روی آنها آغاز شده است. مجموعه این فعالیتها نشان میدهد که هلدینگ در حوزه اکتشافات جدید ورود کرده و تمایل به سرمایهگذاری نیز دارد.
وی با اظهار آمادگی برای سرمایهگذاری روی پهنههای اکتشافی ایمیدرو اظهار کرد: پهنههای جدیدی را در دست ثبت داریم و خوشحال خواهیم شد که در زمینه پهنههای اکتشافی ایمیدرو نیز فعال شده و در زمینه معادن "سرب" و "روی" کشور سرمایهگذاری کنیم.
سعد محمدی درباره حجمی که مورد اکتشاف قرار میگیرد، عنوان کرد: در گزارشی که ارائه شده است، هنوز حجم دقیقی مشخص نشده است اما با صحبتهایی که انجام شد، تلاش خواهیم کرد تا به برآوردی دقیق برسیم و سرمایهگذاری خود را آغاز کنیم.
مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران با اشاره به فعالیتهای برونمرزی هلدینگ روی ایران و سرمایهگذاری در معدن آسارجیک ترکیه عنوان کرد: این معدن در حال آمادهباش و تصمیم نهایی درباره راهاندازی آن به زودی گرفته خواهد شد.
وی افزود: چندی پیش مسائلی درباره آسارجیک مطرح شد، چرا که در آن زمان به معدنی غنیتر با عیار بالاتر برخوردیم و به دنبال انتقال سرمایهگذاری بودیم اما به هر حال در زمینه مدار فعلی آسارجیک به توافق رسیدیم و بعد از تجهیز و آمادهسازی این معدن اقدام به بهرهبرداری خواهیم کرد.
سعد محمدی درباره آخرین وضعیت تولید "روی" تصریح کرد: در چهار ماهه اول امسال میزان تولید نسبت به سال گذشته بیش از ۷۵۰۰ تن جلوتر است و این در حالی است که برنامهریزی کردهایم که امسال ۱۲.۵ درصد تولید بیشتری نسبت به سال قبل داشته باشیم ولی تا به اینجای کار در چهار ماهه نخست تا ۲۵ درصد افزایش تولید را به دست آوردیم.
ادامه داد: چهار طرح تولیدی در آستانه افتتاح داریم. همچنین تولید هیدروکسید روی در مجتمع کالسیمین و مجتمع قشم به اتمام رسیده و آماده افتتاح هستند و تکمیل زنجیره BZS نیز در بندرعباس به پایان رسیده و آماده بهرهبرداری شده است. آهن هیدراته زنگان آماده افتتاح است و به ظرفیت اسمی خود رسیده است.
وی با اشاره به دیگر طرحهای در دست کار افزود: ۱۲ طرح جدید نیز در دست کار است و با برنامهریزی دقیقی که با شرکتهای متبحر و نامدار جهانی داشتهایم که به ایران خواهند آمد و همکاری مشترکی را در این زمینه آغاز خواهیم کرد که در این همکاریها به دنبال این هستیم که استحصال فلزهای کادمیوم، نیکل و کبالت را در دستور کار قرار دهیم و منتظریم پروپوزالی از مجموعهها دریافت کنیم.
سعد محمدی با اشاره به وضعیت صادرات و بازار یابی هولدینگ توسعه معادن روی ایران گفت: در حال حاضر به ۱۴ کشور دنیا صادرات داریم که شامل بازار کشورهای اروپایی هم میشود. این در حالی است که توانستیم کیفیت محصول را به ۹۹.۹۹ برسانیم که باعث شده تقاضای خرید شمش با کیفیت را از اقصی نقاط جهان داشته باشیم.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشی که سال گذشته در مجمع عمومی قرائت شد، قیمت فروش "روی" ایران در کل سال گذشته ۱۰۰ دلار بالاتر از نرخ LME (بورس فلزات لندن) جهانی بود که این نیز حاصل موفقیت دوستان بود.
مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران در باره وضعیت عرضه داخلی محصولات عنوان کرد: فروش داخلی "روی" نیاز چندانی به بورس ندارد؛ چراکه بیش از ۸۵ درصد از تولید را صادر میکنیم و در بازار داخل تقاضی چندانی وجود ندارد بلکه فقط دو - سه خریدار وجود دارد که بیشتر خرید هم توسط فولاد مبارکه جهت گالوانیزاسیون ورق های فولادی برای استفاده در لوازم خانگی انجام میشود.
انتهای پیام