به گزارش ایسنا، محمود حجتی امروز (یکشنبه) در مراسم جشن ملی تولید شکر که در اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: نباید کاری را که در رابطه با صنعت قند و شکر شروع کردیم نیمه کاره بگذاریم و باید مشکلات را آسیب شناسی کنیم.
وی افزود: باید دلایل افت تولید شکر در سال ۱۳۸۷ را بررسی کنیم. با تلاشی که کشاورزان انجام دادند و مقدماتی که بخش های مختلف و مسئولان فراهم کردند توفیق تولید شکر حاصل شد و در سال گذشته یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن تولید داشتیم که نشاندهنده ۵۰ درصد افزایش تولید است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز به راحتی می توانیم در تولید شکر به خودکفایی برسیم که ارزش افزوده و آثار اقتصادی آن منافع کشور را به دنبال دارد. در گذشته با سختی بسیار، دلار تهیه می کردیم و با چند واسطه شکر وارد می کردیم که اقتصاد را به زمین زد.
حجتی عنوان کرد: در کشورمان اقلیم مناسب کشت پاییزه را داریم و بر اساس تجربه کشت پاییزه موفق به تولید ۷۰۰ هزار تن چغندر شدیم؛ اتفاقی که در سال ۱۳۸۵ افتاد این بود که تعرفه واردات شکر از نیمه دوم سال ۱۳۸۴ تا نیمه اول سال ۱۳۸۵ پنج بار کاهش پیدا کرد تا به صفر رسید. دو میلیون و ۵۷۰ هزار تن شکر وارد شد در حالی که نیاز کشور تنها ۵۰۰ هزار تن بود که این یک فاجعه برای کشاورزی بود که باعث شد کشاورزان در سال بعد به جای کشت چغندر سیب زمینی بکارند و همین امر باعث افزایش محصول و رکود در بازار شد. ما در حال حاضر به ۵۰۰ هزار تن شکر نیاز داریم و باقی آن را تولید می کنیم.
وی درباره وضعیت روغن نیز عنوان کرد: وضعمان در روغن مناسب نیست. تیر و مرداد ماه ۱۳۹۲ به روغن احتیاج داشتیم اما نمی توانستیم تولید کنیم. وابستگی ۹۰ درصدی نیاز روغن به خارج اصلا خوب نیست. همچنین امسال بیش از سه برابر سال گذشته تولید دانه کلزا داشتیم که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت را شامل می شود.
انتهای پیام