به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مستقل رأی الیوم، علی بن صمیخ المری، رئیس کمیته ملی حقوق بشر قطر گفت: این لیست که لیستی یکجانبه است مثل لیستهای قبلی به رسمیت شناخته نمیشود همانطور که سازمان ملل اعلام کرده که تنها لیستهای صادر شده از سوی خود این سازمان را میپذیرد.
اظهارات المری در پایان کنفرانس بینالمللی حقوقی در دوحه مطرح شد.
این کنفرانس با مشارکت بیش از ۲۰۰ سازمان و شخصیت بینالمللی حقوقی و نمایندگان کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، اتحادیه اروپا و دیده بان حقوق بشر برگزار شد.
المری گفت: کشورهایی که لیست تروریسم را صادر کردهاند قبل از صدور این لیست از هیچ گونه اقدام قانونی تبعیت نکردند. این کشورها حتی به دادگاههای ملی یا کمیته مبارزه با تروریسم در شورای امنیت رجوع نکردند. کشورهای محاصره کننده بهانه و دلیلی ندارند. داشتن بهانه باعث میشود تا به مکانیسمهای بینالمللی مربوط به لیست تروریسم رجوع کنند.
عربستان، امارات، مصر و بحرین روز سهشنبه از درج اسامی و نهادهای دیگری در لیست تروریسم خبر دادند.
المری از شخصیتها و نهادهایی که اسامیشان در لیست تروریسم قرار دارد خواسته به کمیته ملی حقوق بشر با هدف ارائه کیفرخواست قانونی رجوع کنند.
وی گفت که کمیتهاش قصد دارد کیفرخواستی را علیه این کشورها از طریق دفاتر حقوقی بینالمللی برای دریافت غرامت ارائه کند.
المری همچنین به سرنوشت روزنامهنگاران مصری و دیگر روزنامهنگارانی که در صورت بازگشت به کشورهایشان بازداشت میشوند، اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰۰ روزنامه نگار و خبرنگار در قطر کار میکنند که با چنین فشارهایی مواجهند و برخی از آنها همچنان در قطر کار میکنند و هر روز مشکلاتی دارند. کمیته ما با تعدادی از روزنامه نگاران مصری که در شبکه الجزیره کار میکنند برای دیدار با نمایندگان دیده بان حقوق بشر به هماهنگی پرداختهاند.
عربستان، مصر، امارات و بحرین پنجم ژوئن گذشته روابط خود را با قطر به ادعای حمایت از تروریسم قطع کردند.
انتهای پیام