به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مستقل رأی الیوم، عربستان، مصر، امارات و بحرین در بیانیه مشترکی اعلام کردند: فعالیتهای تروریستی این نهادها و شخصیتها دارای ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با مقامات قطری است. سه قطری و یک کویتی که جزو لیست هستند در جمعآوری اموال برای حمایت از جبهه النصره و دیگر گروههای تروریستی در سوریه مشارکت داشتهاند.
در این بیانیه آمده است: سه یمنی و سه نهاد در یمن در حمایت از القاعده و انجام اقدامات نیابتی با حمایت نهادهای قطری که در لیست تروریسم قرار گرفتهاند نقش دارند. دو لیبیایی و شش نهاد تروریستی مرتبط با گروههای تندرو در لیبی از حمایت مالی مقامات قطری برخوردار بوده و نقش فعالی در برهم زدن اوضاع لیبی داشتهاند.
نهاد و شخصیتهایی که به لیست تروریسم کشورهای تحریمکننده قطر اضافه شدهاند، شامل موارد زیر هستند:
نهاد خیریه البلاغ یمن
جمعیت خیریه الاحسان یمن
نهاد خیریه الرحمه در یمن
مجلس شورای انقلابیون بنغازی در لیبی
مرکز اطلاع رسانی سرایا در لیبی
خبرگزاری بشری در لیبی
گردان راف الله السحاتی در لیبی
شبکه نبأ در لیبی
نهاد دعوت، فرهنگ و رسانه در لیبی
شخصیتها:
خالد سعید فضل راشد البوعینین (دارای تابعیت قطری)
شقر جمعه خمیس الشهوانی (دارای تابعیت قطری)
صالح احمد الغانم (دارای تابعیت قطری)
حامد حمد حامد العلی (دارای تابعیت کویتی)
عبدالله محمد علی الیزیدی (دارای تابعیت یمنی)
احمد علی احمد برعود (دارای تابعیت یمنی)
محمد بکر الدباء (دارای تابعیت یمنی)
الساعدی عبدالله ابراهیم بوخزیم (دارای تابعیت لیبیایی)
احمد عبدالجلیل الحسناوی (دارای تابعیت لیبیایی)
در بیانیه مشترک کشورهای تحریمکننده قطر آمده است: ما ملاحظه کردیم که قطر پیشتر یادداشت تفاهم توقف حمایت از تروریسم را با آمریکا امضا و بعد قانون مبارزه با تروریسم را اصلاح کرد. ما معتقدیم که این اقدام هر چند که در راستای تسلیم شدن در برابر خواستههای جدی ما برای مبارزه با تروریسم باشد اما کافی نیست.
در ادامه این بیانیه آمده است: قانون سال ۲۰۰۴ قطر به مبارزه با تروریسم و تندروی و توقف حمایت از شخصیتها و نهادهای تندرو منجر نشد بلکه دامنه فعالیت این نهادها و شخصیتها در دوحه گسترش یافت. مسئولان قطری تاریخ طویلی درباره نقض تمامی توافقنامهها دارند که از جمله توافقنامه ۲۰۱۳ ریاض است. قطر همچنان به پناه دادن به تروریستها و حمایت مالی از آنها ادامه داده است.
در این بیانیه مشترک آمده است: اقدام عملی بعدی باید تحرک فوری از سوی مسئولان قطری در اتخاذ اقدامات قانونی برای تحت پیگرد قرار دادن شخصیتها و نهادهای تندرو در لیست وارد شده باشد تا اعتبار و جدیت دوحه درباره مبارزه با تروریسم ثابت شود.
در پایان این بیانیه آمده است: کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر برای تضمین این مساله بر میزان پایبندی مسئولان قطری به عدم پناه دادن به تروریستها و توقف حمایت مالی از آنها نظارت خواهند کرد.
اخیرا عربستان، امارات، مصر و بحرین قطر را به حمایت از تروریسم متهم و روابطشان را با این کشور قطر کردند. این کشورها لیست شروطی را برای آشتی با قطر به مسئولان این کشور دادند که از جمله این شروط بستن پایگاه ترکیه در قطر، قطع روابط با اخوان المسلمین و بستن شبکه الجزیره است که قطر با این شروط مخالف است.
انتهای پیام
نظرات