به گزارش ایسنا، «دویچه وله» نوشت: همزمان با شروع محاکمههای زندانیان سیاسی و روزنامهنگارهای محبوس ترکیهای، اعضای مرکز «پن» (شاعران، مقالهنویسان و رماننویسان) آلمان درخواست خود مبنی بر آزادی این افراد را به گوش «رجب طیب اردوغان» رییسجمهور ترکیه رساندند.
اعضای این انجمن ادبی با شعار آزادی بیان، خواستار آزادی ۱۷ کارمند و خبرنگار روزنامه «جمهوریت» شدند که پس از کودتای یکشبه ترکیه به زندان افتادند. این افراد بیش از ۲۵۰ روز در حبس بودهاند و اخیرا دادگاه محاکمهشان در استانبول در حال برگزاری است.
بر اساس گزارشات منتشر شده، این روزنامهنگاران به اقدامات تروریستی متهم شدهاند و تا ۴۳ سال حبس در انتظارشان است. در بیانیه «پن» که یکی از ۱۵۰ موسسهی وابسته به «پن» بینالمللی است، به آزادی تمام زندانیان سیاسی کشور ترکیه هم اشاره شده است.
«رگولا ونسکه» ـ رئیس مرکز «پن» آلمان ـ با اشاره به این که ۲۴ جولای (دوشنبه) روز آزادی رسانهها در ترکیه است، یادآوری کرد که قانون منع سانسور در سال ۱۹۰۸ تصویب شده است.
«جمهوریت» قدیمیترین روزنامه ترکیه است که از سال ۱۹۲۴ تاکنون پنج کودتای نظامی را به چشم دیده است.
بر اساس گفته رئیس «پن» آلمان، در طول تاریخ روزنامهنگاران بسیاری سانسور، دستگیر و محبوس شدهاند اما هرگز تا این حد تلاش نشده یک روزنامه از بیخ و بن از بین برود.
«ونسکه» همچنین اشاره کرد: این هجمه به روزنامه «جمهوریت»، به وضوح یک حمله سیاسی است و مستقیما آزادی رسانهای و جمهوریخواهان سکولار ترکیه را هدف قرار داده است.
او در نامه خود از «اردوغان» خواست از خود «شجاعت، نجابت و بزرگی» نشان دهد و عشقش را به کشورش ثابت کند.
انتهای پیام