به گزارش ایسنا، صبح امروز برخی از رسانههای عربی منطقه مدعی شدند: وزارت امور خارجه کویت، سفیر ایران را احضار کرده و به صورت رسمی به وی اعلام کرده است که ایران باید تعداد دیپلماتهای خود را در این کشور کاهش دهد.
شبکه خبری الجزیره با اعلام این خبر گفت: وزارت خارجه کویت علیرضا عنایتی سفیر ایران را فراخوانده تا موضوع کاهش تعداد دیپلمات های ایرانی در این کشور را به وی به صورت رسمی اعلام کند. همچنین برخی دیگر از رسانه های عربی نیز اعلام کردند که در همین چارچوب بنا به دستور مقامات کویتی دفتر رایزن فرهنگی و دفتر وابسته نظامی ایران در این کشور بسته خواهد شد و کویت از سفارت ایران خواسته که تعداد کارمندانش را از ۱۹ نفر به چهار نفر کاهش دهد و دیپلماتهای ایرانی در طی ۴۵ روز میبایست کویت را ترک کنند.
این تصمیم در حالی اعلام شده که از مدتها قبل رایزن فرهنگی ایران در کویت به تهران بازگشته است و در حال حاضر چنین مسئولی با چنین سمتی، دولت ایران در کویت ندارد و دفتر مورد اشاره نیز به صورت رسمی فعالیتی در این کشور انجام نمیدهد.
خبرگزاری رسمی کویت (کونا) نیز ظهر روز پنجشنبه به وقت محلی در خبری نوشت: وزارت خارجه کویت در بیانیهای اعلام کرده است موضوع کاهش تعداد دیپلماتهای ایرانی و بسته شدن دفاتر وابسته سفارتخانه ایران در کویت و همچنین توقف فعالیت کمیتههای مشترک رسما به سفیر ایران ابلاغ کرده است.
این درحالی است که متن بیانیه مورد اشاره هنوز در رسانهها منتشر نشده است و خود خبرگزاری کویت نیز متن این بیانیه را در خبری مستقل و رسمی منتشر نکرده است.
برخی از رسانههای منطقه به غلط این اقدام کویت را مرتبط با پرونده گروهک العبدلی که یک پرونده داخلی دولت این کشور است، دانستهاند؛ پروندهای که تاکنون هیچ سند و دلایل روشنی برای ارتباط ایران با آن از سوی دولت کویت ارائه نشده است و به نظر میرسد که فضاسازی برخی از رسانههای کویتی برای ارتباط دادن این پرونده به ایران و ادعاهایی که اخیرا در این مورد مطرح کردهاند، در راستای فشارهای آمریکا و عربستان به کویت است و این موضوع را نمیتوان به گزارش سال ۲۰۱۶ وزارت امور خارجه آمریکا پیرامون وضعیت تروریسم در جهان و متهم کردن ایران در این گزارش به عنوان دولتی حامی تروریسم بیارتباط دانست؛ ادعایی که با واکنش شدید وزارت امور خارجه ایران مواجهه شد و ضمن بیاعتبار دانستن این گزارش، آن را تلاشی بیحاصل توسط آمریکا برای انحراف افکار عمومی بینالمللی از حمایتها و نقش این کشور در ایجاد، گسترش و حمایت از گروههای تروریستی در جهان، به ویژه در خاورمیانه، دانست.
در عین حال، برخی از تحلیلگران به این تحولات و تصمیمات از زاویه دیگری نگاه میکنند و معتقدند که نمیتوان اقدام اخیر کویت را صرفا معطوف به ادعای مطرح شده در مورد گروهک العبدلی دانست و باید این اقدامات را در راستای تحولات اخیر در منطقه و فشار عربستان به قطر و تعداد دیگری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت برای کاهش سطح روابط با ایران عنوان کرد و در واقع مقامات کویتی تحت فشار سیاستهای مداخلهجویانه عربستان تصمیم به کاهش دیپلمات های ایرانی در این کشور گرفتهاند.
بر اساس این گزارش، بعد از اعدام شیخ نمر و حمله عدهای خودسر به سفارت عربستان در تهران، دولت کویت در اقدامی هماهنگ با تعداد دیگری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تعداد دیپلماتهای خود را در ایران کاهش داد و سفیر خود را برای مشورت به کویت فراخواند چنان که در دو سال اخیر سفارت این کشور در تهران در سطح کاردار و با دو پرسنل در تهران مشغول به فعالیت بوده است.
در همین حال، پیش از این اخبار ضد و نقیضی از سوی برخی منابع کویت مبنی بر این منتشر شد که کاهش تعداد دیپلماتهای ایران در کویت شامل علیرضا عنایتی، سفیر ایران در این کشور نیز میشود. این خبر از سوی منابع رسمی دستگاه دیپلماسی کویت و وزارت امور خارجه ایران تکذیب شده است.
از سوی دیگر، کاردار کویت در تهران عصر روز پنجشنبه به وزارت امور خارجه احضار شد و مراتب اعتراض ایران در ارتباط با تصمیم اخیر دولت کویت در مورد کاهش تعداد دیپلماتهای ایران در این کشور به وی اعلام شد.
انتهای پیام