به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استانهمدان در این آئین با بیان اینکه عملیات اجرایی سد مخزنی شنجور رزن در سال ۸۷ آغاز شده بود، اظهار کرد: سد شنجور رزن به منظور تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی رزن احداث شده به طوریکه ۳ میلیون مترمکعب آن برای شرب و صنعت و ۲ میلیون مترمکعب نیر برای کشاورزی درنظر گرفته شده است.
مرتضی عزالدین افزود: ظرفیت این سد ۵.۲ میلیون مترمکعب بوده و ظرفیت آب قابل تنظیم آن ۵.۵ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه طول تاج سد شنجور رزن ۶۶۴ متر است، ادامه داد: این سد در بهمن سال ۹۵ با حضور وزیر آبگیری شد و امروز به بهرهبرداری میرسد.
وی عنوان کرد: امسال به علت بارندگیهای خوبی که رخ داد، حجم قابل توجهی آب در پشت سد جمع شد به طوریکه ۴ میلیون مترمکعب آب در پشت سد وجود دارد که آورد سد در سال اول بسیار مناسب است.
عزالدین با بیان اینکه نهضت سدسازی در کشور اقدام شایستهای است که در نظام جمهوری اسلامی اتفاق افتاده تا بتوانیم آبهای موثر در کشاورزی و صنعت را جمعآوری کنیم، خاطرنشان کرد: مساحت حوزه آبریز این سد ۳۵۴ کیلومتر و متوسط بارندگی منطقه ۳۰۵ میلیمتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان تصریح کرد: در استان همدان هر سال یک سد از ۳ سد سرابی، کلان و شنجور تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شده است.
وی افزود: احداث بدنه سد نعمتآباد نیز به اتمام رسیده است و در صورتیکه کمکهای مالی به استان شود تا پایان سال این سد آبگیری خواهد شد.
عزالدین با اشاره به اینکه دورنمای خوبی برای آب استان اتفاق افتاده است، گفت: سد گرین با ۳۵۳ میلیارد تومان و سد خرمرود با ۳۱۶ میلیارد تومان به صورت فاینانس و با سرمایهگذاری ۱۰۰ درصدی در حال اجراست.
وی یادآور شد: همچنین ۲ تصفیهخانه ملایر و تویسرکان به روش بیاُتی در حال انجام است که پیشبینی میشود تصفیهخانه ملایر در تابستان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اجرای طرح تعادلبخشی در استان، بیان کرد: از ابتدای آغاز اجرای طرح تعادلبخشی ۲۴۰۰ چاه غیرمجاز مسدود شد که منجر به صرفهجویی ۲۱۰ میلیون مترمکعبی آب شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان افزود: نصب کنتور هوشمند با روال خوبی در حال اجراست و نظم خوبی در برداشت از آبهای زیرزمینی استان برقرار است.
انتهای پیام